НОВИНИ

Напрежение на "Позитано": Не допуснаха Кирил Добрев и Калоян Паргов да участват в НС на БСП

Милена Кирова
от Милена Кирова
11:23, 08.10.2022
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Напрежение в БСП. Контролната комисия на левицата взе решение Кирил Добрев и Калоян Паргов да не могат да участват и да гласуват в Националния съвет. От опозицията искат оставката на Корнелия Нинова. Още след изборите тя заяви обаче, че няма да подава оставка.

Калоян Паргов и Кирил Добрев влязоха на пленума на БСП и 15 минути по-късно излязоха, за да кажат пред журналистите, че нямат право да гласуват. Изразиха възмущение, че за БСП решението на върховния съд не важи.

"В тази страна има закони и решенията на върховните съдилища са задължителни и не подлежат на обжалване, обсъждане, тълкуване или БСП да е над закона, както казва една другарка. Притеснението ми е, че БСП започва да се превръща в секта. В сектанска организация, в която единственото важно нещо е какво ще каже главният шаман, в случая главната шаманка, и няма никакво значение, че БСП все още се води част от европейското политическо семейство и че в държава, която е член на ЕС в 21 век", заяви Калоян Паргов.

"Пет души. Може да присъстват, но не може да участват в гласуването. Днес най-важното нещо, което трябва да се случи, е насрочването на конгрес и по-бързо да си ходи госпожата", добави Кирил Добрев.

Двамата бяха изключени от Националния съвет в края на миналата година, но съдът ги възстанови. Заради подобна ситуация с недопускане да гласува, през август Кирил Добрев сигнализира и прокуратурата.

Корнелия Нинова е извикана на разпит в прокуратурата по жалба на Кирил Добрев

От опозицията в социалистическата партия поискаха оставката на лидера Корнелия Нинова и организираха подписка за насрочването на конгрес за избор на председател на БСП. Има вече 90 подписа.

Още след изборите Корнелия Нинова заяви, че категорично няма намерение да подава оставка. Смята, че оставката ѝ се иска от хора, които през цялата кампания са работили срещу БСП.

БСП няма да участва в коалиция с ГЕРБ и ДПС, заяви още Нинова на брифинг за резултатите от вота. Днес от вътрешната опозиция казаха, че никой не се и интересува от БСП, а на брифинга на "Продължаваме промяната" видели политиките на БСП.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев: Трябва да инвестираме в здравето и работоспособността на нашите деца
Румен Радев: Трябва да инвестираме в здравето и работоспособността на нашите деца
Теодор Ушев за премиерата на дебютния си игрален филм "φ1.618"
Теодор Ушев за премиерата на дебютния си игрален филм "φ1.618"