НОВИНИ

Максимални температури между 24° и 30° днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:42, 14.09.2022
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат по-високи в сравнение с вчера - в повечето райони между 27 и 30 градуса, в София - 26°, по най-северното Черноморско крайбрежие - около 24°. В следобедните часове ще се задържи слънчево, със слаб до умерен вятър от запад-югозапад.

Утре, 15 септември, в първия учебен ден, ще бъде слънчево, с минимални температури между 13 и 20 градуса, в София - около 13° и максимални от 31 до 36 градуса, в София - около 31°. Ще бъде обаче много ветровито, с умерен, временно силен западен вятър.

Предупреждение за опасно силни пориви със скорост над 70 м/ч е обявено в Дунавската равнина. Ветровито ще бъде и по Черноморието, с умерен, временно силен вятър от запад-югозапад. Ще бъде слънчево и необичайно горещо с максимални температури между 32 и 35 градуса. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 23 - 24°.

И в планините температурите ще се повишат съществено и максималните в курортите ще бъдат между 20 и 25 градуса, в Банско - около 29°. Ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен, по най-високите части временно силен вятър от запад-северозапад.

В Европа. С валежи от дъжд, на места интензивни и придружени от гръмотевици, ще бъде в много райони от континента. Ще завали и в северозападните райони от Балканите, но в по-голямата част от полуострова и утре ще остане слънчево, а температурите ще продължат да се повишават.

У нас в петък ще се задържи топло за сезона, но в края на деня в Северна България са възможни превалявания.

През почивните дни се очаква захлаждане, по-съществено в неделя в северозападната половина от страната. Ще има райони с валежи, на места интензивни и придружени от гръмотевични бури.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Една от фаворитките на Световното по художествена гимнастика се оттегли
Една от фаворитките на Световното по художествена гимнастика се оттегли
Професионалните боксьори вече могат да се състезават на олимпийския ринг
Професионалните боксьори вече могат да се състезават на олимпийския ринг