НОВИНИ

Максимални температури от 21° до 29° днес

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 20.05.2022
Чете се за: 01:50 мин.
Времето
Слушай новината

В следобедните часове ще остане слънчево, а максималните температури ще бъдат по-високи, в сравнение с вчера, между 24° и 29°, по Черноморието – от 21° до 24°.

Слънчево ще бъде времето и утре, а температурите още ще се повишат и максималните ще са между 28° и 33°, в София – около 28°. Ще духа слаб северозападен вятър, в източните райони и по Черноморието – югозападен вятър. Слънчево ще бъде и на морския бряг, а максималните температури ще са отново по-ниски – между 20 - 25°.

Температурата на морската вода е от 13° по северното крайбрежие до 17° по южното. Вълнението на морето ще е слабо.

Добри условия за туризъм в планините и утре. Ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по високите и открити части – умерен северозападен вятър. Максималните температури и там ще се повишат още и в курортите ще са от 15 градуса на Алеко до 25 градуса в Банско.

И към времето в Европа. Слънчево ще бъде и утре в южната половина от континента, а на много места и по-топло от обичайното. Дъжд ще вали в Нидерландия и Дания, както и в северните райони на Полша и Германия. Значителни валежи ще има в южните части на Скандинавския полуостров.

Слънчево ще бъде утре и почти навсякъде на Балканите, с изключение на северните райони от полуострова, където ще има и слаби превалявания.

У нас в близките дни се очаква слабо захлаждане. Ще остане предимно слънчево, но ще има райони със следобедни превалявания и гръмотевици.

В сряда вероятността за валежи намалява, а температурите – ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Михайлов: Протестите срещу БФС са платени
Борислав Михайлов: Протестите срещу БФС са платени
Компенсациите за ток за бизнеса предизвикаха скандал между управляващите и опозицията
Компенсациите за ток за бизнеса предизвикаха скандал между управляващите и опозицията