НОВИНИ

Максимални температури от 6 до 11 градуса следобед

Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ
12:56, 23.02.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се предупрежденията за проливни валежи, придружени в югоизточните райони и от гръмотевици, където са и най-големите количества, измерени до 11 часа днес – около 20 литра на кв. метър в Хасково и Елхово.

В следобедните часове все още на отделни места слабо ще превалява, но над западните райони облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще продължи да духа умерен северозападен, в Източна България и по Черноморието – северен вятър. Максималните температури ще са между 6° и 11°.

През нощта ще превалява главно в Централна, Северна и в Източна България. Ще духа до умерен северозападен вятър, а минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София около 0°.

Утре слаби валежи от дъжд ще има само на отделни места над източната част от страната. Над западната половина облачността ще е променлива, в много райони – намаляваща до слънчево. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 6 - 11°.

Със значителна облачност и слаби валежи ще бъде утре в планините, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1200 метра надморска височина. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Температурите ще се понижат с няколко градуса и максималните в курортите ще останат под нулата.

Облачно и с валежи, на места значителни, ще бъде в източната половина от Балканите. Предимно слънчево ще е в западната част от полуострова.

И у нас в петък и събота ще преобладава слънчево време. Минималните температури ще се понижат, а максималните ще се повишат. Очакванията са в неделя отново да завали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Бербатов в специално интервю за "Още от деня"
Димитър Бербатов в специално интервю за "Още от деня"
Над 200 стопани на кучета са проверени в София от началото на февруари, санкционирани са 7 човека
Над 200 стопани на кучета са проверени в София от началото на февруари, санкционирани са 7 човека