НОВИНИ

Манчесър Сити разгроми Копенхаген с 5:0 в среща от третия кръг в група "G" на Шампионската лига

Манчестър сити - Копенхаген 5:0 Шампионска лига
Снимка: АП/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:54, 06.10.2022
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Ерлинг Холанд се разписа на два пъти за победата на Манчестър Сити като домакин на Копенхаген с 5:0 в среща от третия кръг в група "G" на Шампионската лига.

Норвежкият нападател на Манчестър Сити натрупа 19 попадения в 12 мача от пристигането си в английския гранд от Борусия Дортмунд през лятото. Холанд откри за Сити още в седмата минута, а в 32-ата пак той покачи на 2:0 и получи почивка през второто полувреме на мача. Давит Хочолава си отбеляза автогол в 39-ата минута за преднина от три гола на домакините. Рияд Марез бе автор на четвъртото попадение в 55-ата минута от дузпа, а Хулиан Алварез оформи крайното 5:0 в 76-ата минута на двубоя.

„Много съм впечатлен от нашето нападение в двубоя. Играхме наистина добре“, заяви мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола и добави: „Холанд игра доста минути и при 3:0 реших да го заменя. Дадох му почивка, не е контузен.“

Отборът на Борусия Дортмунд победи Севиля с 4:1 като гост и увеличи шансовете си за класиране сред първите два тима и продължаване към елиминациите в Шампионската лига. Рафаел Герейро реализира за 1:0 в полза на германския клуб в шестата минута, а Джуд Белингам и Карим Адейеми вкараха два гола в рамките на две минути – в 41-ата и 43-ата за 3:0. Юсеф Ен-Несири намали за домакините в 51-ата, а в 75-ата минута Юлиан Бранд оформи крайното 4:1. 19-годишният Белингам стана най-младият капитан, отбелязвал гол в турнира. „Това бе реакцията, от която се нуждаехме след загубата в Кьолн. Три гола през първото полувреме винаги ти дават допълнително спокойствие. Мисля, че това бе добър урок за нас“, коментира английският национал.

Ръководството на Севиля пък обяви раздялата със старши треньора Хулен Лопетеги минути след двубоя. Испанците спечелиха само един от последните си десет мача този сезон.

Сити продължава да води във временното класиране с 9 точки и без поражение до момента и се нуждае само от още 2 точки, за да си осигури класиране в следващия етап, а втори е тимът от Дортмунд с 6 точки. Севиля и Копенхаген заемат съответно трето и четвърто място с по 1 точка в актива си.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Севиля уволни старши треньора Хулен Лопетеги
Севиля уволни старши треньора Хулен Лопетеги
Румен Радев: Ще осигуря всички условия, така че да има време за диалог между партиите
Румен Радев: Ще осигуря всички условия, така че да има време за диалог между партиите