НОВИНИ

Марк Христов отпадна драматично в третия кръг на световното по джудо

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:21, 09.05.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
марк христов отпадна драматично третия кръг световното джудо
Снимка: БФ Джудо
Слушай новината

Българският джудист Марк Христов отпадна в третия кръг на категория до 73 кг на световното първенство в Доха, Катар, след като загуби в драматична схватка, продължила повече от 10 минути, срещу Обидхон Номанов от Узбекистан.

Преди това поражение обаче европейският ни шампион за младежи започна много силно състезанието, като в първия кръг елиминира с ипон за малко повече от минута поляка Адам Стодолски, а след това се справи отново с ипон и срещу Тохар Бутбул от Израел само за 48 секунди.

Тези две победи изпратиха Христов в спор за място на четвъртфиналите срещу узбека Обидхон Номанов, трети на световното отборно първенство през 2021-а.

В редовните четири минути двамата си размениха по една точка и едно наказание, което доведе до това спорът да се реши след "златна оценка". Последваха още над шест минути оспорвана битка, която, за съжаление, приключи с хвърляне на Номанов и сложи край на амбициите на Марк Христов за продължаване напред в турнира.

Утре, на световното първенство по джудо в Доха отново ще имаме българско участие в лицето на Георги Граматиков в категория до 81 кг. Жребият отреди на нашето момче да се изправи в първия кръг срещу един от най-титулуваните състезатели в лицето на Саги Муки от Израел - бронзов олимпийски медалист, №1 в света от 2019-а, петкратен победител в турнири за Големия шлем, включително и в Тел Авив тази година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР привика посланика на Северна Македония заради недопускането на българи в страната
МВнР привика посланика на Северна Македония заради недопускането на българи в страната
В Деня на Европа: Андрей Ковачев за новите предизвикателства пред общността
В Деня на Европа: Андрей Ковачев за новите предизвикателства пред общността