НОВИНИ

Марк Христов след триумфа на европейското за младежи: Бях се мобилизирал за този шампионат

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:33, 30.10.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
марк христов триумфа европейското младежи бях мобилизирал шампионат
Снимка: БФ Джудо
Слушай новината

Новокоронясаният европейски шампион по джудо за младежи до 23 години Марк Христов даде интервю пред сайта на БФ Джудо, в което коментира успеха си на шампионата в Сараево, Босна и Херцеговина.

Христов сподели, че е пристигнал в босненската столица пределно мотивиран да се представи добре след няколкото си поредни загуби в ранните фази на последните състезания.

"На последните турнири все губех в ранната фаза на състезанията, но сега се бях мобилизирал много добре. На финала излязох срещу френския джудист, който е първият им човек в тази категория. От него загубих на парижкия турнир от Големия шлем. Знаех какво да очаквам, бях си научил урока и се радвам, че успях да взема реванш. Първенството беше доста силно, имаше много призьори от турнири за Големия шлем и Гран при, затова се радвам, че успях да взема отличието в такава сериозна конкуренция", коментира българинът, който триумфира в категория до 73 кг след успех във финала с ипон в продължението срещу Жоан Бендамин Габа от Франция.

Плътно до Марк по пътя му към златния медал бе и неговият баща Красимир Христов, който е треньор в националния ни отбор.

"С него винаги съм се чувствал най-спокоен. И двамата не сме фенове на тактиката, затова много-много не си говорим, нагласяме се според момента. Така че никакви по-сериозни напътствия не е имало. Просто излязох освободен и направих каквото трябваше", заяви Марк Христов.

Сега за Марк и останалите ни национали предстои европейското първенство за смесени отбори в Мюлуз, Франция, за което българите заминават след 10 дни. През миналата година тимът ни направи дебют, като загуби равностойна битка с французите на старта на шампионата с 3:4.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арсенал разби Нотингам у дома и се върна на върха във Висшата лига
Арсенал разби Нотингам у дома и се върна на върха във Висшата лига
Интензивен трафик по "Хемус"
Интензивен трафик по "Хемус"