НОВИНИ

Марко Розе: Трябва да вярваме в реванша срещу Реал, но имаме нужда и от късмет

марко розе вярваме реванша реал имаме нужда късмет
bnt avatar logo
от БНТ
22:23, 05.03.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на РБ Лайпциг Марко Розе смята, че неговите футболисти трябва да вярват в успеха си, но също така ще имат и нужда от малко късмет, ако искат да елиминират Реал Мадрид в осминафиналите на Шампионската лига.

В сряда вечер "биковете" гостуват на "Естадио Сантяго Бернабеу" в испанската столица в мач реванш между двата тима след домакинско поражение с 0:1 в първата среща в Германия.

Предвид изоставането на отбора от Лайпциг техният наставник беше категоричен, че тимът ще трябва да играе нападателно в търсене на положителен резултат срещу "лос бланкос".

"Ще трябва да потърсим спасението си в нападение. Също така трябва да наложим нашето темпо на играта. Ще трябва да натиснем до краен предел във всички фази на играта", коментира Марко Розе по време на пресконференцията преди срещата.

"Не трябва само да се надяваме на това, ние също трябва да вярваме в това. Трябва да вярваме, че можем да покажем изключително силно представяне на терена, но имаме нужда и от късмет", допълни немският специалист.

В същото време испанският футболист на РБ Лайпциг Дани Олмо изрази надежда, че той и неговите съотборници ще продължат към следващата фаза в надпреварата, но бе категоричен, че за да се случи това, играта им трябва да бъде "перфектна".

"Това е специален сценарий, реваншът от осминафиналите на Шампионската лига тук, на "Сантяго Бернабеу". Разбира се, надявам се да спечелим. Очаквам атакуващ отбор на Мадрид. Играта ни трябва да бъде перфектна, за да продължим напред. Надяваме се, че ще бъдем ефективни", заяви 25-годишният Олмо, който зад гърба си има седем прекарани години в академията на Барселона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Нидерландия одобриха изграждането на 4 нови ядрени реактора
В Нидерландия одобриха изграждането на 4 нови ядрени реактора
Изборите за общински съветници в Димитровград са невалидни
Изборите за общински съветници в Димитровград са невалидни