НОВИНИ

Реал Мадрид излъга РБ Лайпциг и взе минимален аванс преди реванша

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:56, 13.02.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
реал мадрид излъга лайпциг взе минимален аванс реванша
Слушай новината

Отборът на Реал Мадрид спечели с минималното 1:0 при гостуването си на РБ Лайпциг в първия двубой между двата тима от осминафиналите в Шампионската лига.

На "Ред Бул Арена" в Лайпциг 14-кратните носители на трофея срещнаха сериозна съпротива от страната на домакините, водени от Марко Розе, но в крайна сметка стигнаха до успеха след попадение на Браим Диас в началото на второто полувреме.

Иначе двубоят започна далеч по-силно за "биковете", които още във 2-ата минута можеха да поведат в резултата, когато Бенямин Шешко прати топката във вратата на Реал, но голът му бе отменен заради дискусионна засада, маркирана след намеса на ВАР.

До почивката футболистите на РБ Лайпциг продължиха да изглеждат като по-опасният тим, въпреки че така и не намираха начин да открият резултата.

Това обаче се случи в началото на второто полувреме, когато домакините бяха попарени от Браим Диас, който с технично изпълнение от средна дистанция изведе "лос бланкос" напред в резултата.

Попадението по никакъв начин не смути немския тим, който се втурна в търсене на изравняването и единствено добрите намеси на стража на гостите Андрий Лунин направиха така, че авансът на мадридчани да се запази.

В същото време съставът на Карло Анчелоти имаше отлична възможност да удвоят преднината си в 72-ата минута, когато удар на Винисиус се отби от страничния стълб.

По този начин първият епизод от сблъсъка между Реал Мадрид и РБ Лайпциг в осминафиналите на Шампионската лига приключи с минимален успех за испанския гранд, а реваншът на "Сантияго Бернабеу" е на 6 март (сряда).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манчестър Сити си осигури комфортен аванс от два гола след първия мач с Копенхаген
Манчестър Сити си осигури комфортен аванс от два гола след първия мач с Копенхаген
Габриел Маринов: Когато полагаш нужните усилия, се постига и невъзможното
Габриел Маринов: Когато полагаш нужните усилия, се постига и невъзможното