НОВИНИ

Мароко пусна жалба срещу съдийството на полуфинала с Франция

мароко пусна жалба съдийството полуфинала франция
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:32, 15.12.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Кралската мароканска футболна федерация подаде жалба до ФИФА относно съдийството в полуфиналния мач от Световното първенство 2022 срещу Франция (0:2).

Според пресслужбата представители на организацията са недоволни, че главният рефер на срещата Сезар Артуро Рамос не отсъди две дузпи в полза на Мароко през първото полувреме - след сблъсъка между Тео Ернандес и Софиян Буфал, а също и след падането на Ашраф Дари в наказателното поле след съприкосновение със съперник.

„Кралската мароканска футболна федерация протестира категорично срещу съдийството на мача между Мароко и Франция, ръководен от Сесар Артуро Рамос. За тази цел организацията изпрати писмо до компетентния орган, в което се позова на ситуации, които според няколко съдийски специалисти са лишили мароканския отбор от две безспорни дузпи.

Мароканската федерация също така изрази голямата си изненада, че системата за видео помощ на рефера (VAR) не реагира на тези арбитражни ситуации. Ще бъдат положени всички усилия да се защитават правата на националните отбори, като се застъпи справедливост в съдийството и осъди тези съдийски решения, взети по време на този полуфинален двубой от Световното първенство по футбол в Катар 2022“, изразиха своята позиция от Кралската мароканска футболна федерация.

На 17 декември стадион "Халифа" ще приеме мача за третото място, в който ще се срещнат националните отбори на Хърватия и Мароко. Началото е 17:00 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди излязоха на протест срещу присъдата на кмета на Истанбул
Хиляди излязоха на протест срещу присъдата на кмета на Истанбул
Младеж с 24 фиша за нарушения дрифтира в час пик в Сливен
Младеж с 24 фиша за нарушения дрифтира в час пик в Сливен