НОВИНИ

Масимо Екели: Мачът срещу Левски ще бъде труден, България я очакват по-добри времена във волейбола

масимо екели очаквам труден мач левски българия очакват добри времена волейбола
bnt avatar logo
от БНТ
22:00, 08.01.2024
Чете се за: 04:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на волейболния Монца Масимо Екели се срещна с представители на медиите преди официалната тренировка на италианския тим, предшестваща мачът срещу българския Левски София от 1/4-финалите в турнира CEV Challenge Cup.

Първият дуел между двата тима в битка за място на полуфиналите на третия по сила европейски клубен турнир е във вторник (9 януари) от 19:25 часа в зала "Левски София" и ще може да го наблюдавате НА ЖИВО в ефира на БНТ 3!

Броени часове преди срещата италианският специалист сподели впечатленията си от работата с български състезатели през годините, като разкри, че в Монца са направили опит да привлекат Александър Николов още по времето, когато той играеше на колежанско ниво в САЩ.

"В Монца бях треньор една година на Виктор Йосифов. При мен бе и Денис Карягин, когото преотстъпихме в полския ЗАКСА, за да получи повече шанс за игра. В момента той е във Франция. Мога да кажа също, че ръководството на нашия клуб беше в контакт и искаше да привлече Алекс Николов, когато беше oще в САЩ. Така или иначе се стигна до неговото преминаване в Лубе", започна Екели.

"В момента искрено се възхищавам от разпределителя на Левски Симеон Николов, който смятам, че има всички качества и потенциал да стигне едно много високо ниво. Пожелавам му да продължи да се развива по този начин", продължи наставникът на Монца.

Треньорът на Монца коментира и утрешният двубой срещу "сините", който според него ще бъде за италианския състав.

"Левски е един много интересен отбор със страхотен потенциал. Съставен е от много интересни млади състезатели. Очаквам наистина един много труден мач. Запознахме се максимално добре с потенциала на този съперник. Мисля, че наистина ще стане интересен мач. Колкото до нас ние имаме своите си проблеми, някои състезатели останаха в хотела, но се надявам до утре всичко да бъде наред", заяви Екели.

Накрая бившият състезател се върна назад в годините, за да си припомни времената като съотборник с българската легенда Димитър Златанов в екипа на Милано и освен това изрази мнение, че пред родния волейбол предстоят "по-добри времена".

"В исторически план България със сигурност може да се нарече една от силите в световния волейбол. Дала е много състезатели още от времето, когато беше в блока на Източна Европа. Тогава българските играчи бяха сред най-добрите в света. Лично аз познавам доста от тях, но на първо място няма как да не спомена Димитър Златанов, с когото бяхме заедно навремето в Милано. Познавам много добре и неговия син Христо, когото ще трябва по някакъв начин да го разделим между България и Италия, но той си е ваш юноша (Христо Златанов бе италиански национал – б.р.). Ще се радвам утре в залата да срещна баща му", разкри италианският специалист.

"Колкото до българския волейбол в момента – сега сте в един период на смяна на поколенията. На базата на този потенциал, който виждам и в Левски смятам, че ви чакат по-добри времена", завърши Масимо Екели.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Стоичков към Бекенбауер: Поклон, Кайзер Франц!
Христо Стоичков към Бекенбауер: Поклон, Кайзер Франц!
Студена вълна предизвика транспортни проблеми и прекъсвания на тока в Централна и Източна Европа
Студена вълна предизвика транспортни проблеми и прекъсвания на тока в Централна и Източна Европа