НОВИНИ

Масово на морето: Евтини чадъри и шезлонги, скъпи плажни екстри и паркинг

bnt avatar logo
от БНТ
20:22, 30.06.2020
Чете се за: 01:10 мин.
У нас

След като през почивните дни плажовете по Южното Черноморие се напълниха с туристи, не закъсняха и сигналите за нарушения по ивиците. Завишени цени на съоръжения, скъпи паркинги и липса на безплатни зони разгневи летовниците.

На Северния плаж в Бургас около масите на пясъка има т. нар. "барбарони", които са безплатни, ако консумирате от заведението. Не такова е положението обаче е на юг от Бургас, на плажа "Нестинарка" край Царево, където за да изпиете по нещо, седнали на барбарон, трябва да се плати по 6 лв. допълнително само заради удобната седалка.

Касовата бележка от заведение на плаж "Нестинарка" край Царево, на която освен храните и напитките е таксуван и барбарон по 6 лв., разбуни духовете в социалните мрежи. Според управителя на обекта, това е търговска практика и не извършва никакво нарушение.

Диан Тунжев, управител на заведението: Ние сме разположили видими табели на няколко места в заведението. Всеки един клиент, който се настанява на тези места е предупреждаван от персонала, че има такса. Повечето туристи са наясно с цените и знаят къде по плажа съоръженията са безплатни.

На плажа "Перла" пък на свободната зона има табела, която забранява поставянето на чадъри. От Министерството на туризма направиха проверка на плажа край Приморско.

Лъчезар Захариев, концесионер на плаж "Перла": Безплатна зона на плажа, както е видно и от табелата зад нас, от които ние имаме шест такива огромни табели из целия плаж, свободната зона е дори по-голяма от платената на този плаж конкретно.

Скъпите паркинги по морето също разгневиха летовниците.

От Министерството на туризма проверяват сигналите на туристите по морето.

Николина Ангелкова, министър на туризма: Те са свързани със стриктното спазване на мерките и указанията, които ние сме издали и одобрили, така че да гарантираме максимално сигурността и безопасността на туристите.

Според министър Ангелкова, през юли и август се очаква да започне възстановяване на пътуванията и да има повече туристи не само по родното Черноморие, но и във вътрешността на страната.

На фона на сигналите в социалните мрежи, от Комисията за защита на потребителите коментираха, че няма нито един подаден сигнал за този летен сезон.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-ниско ДДС за ресторанти, книги и бебешки стоки от утре. Как промяната ще повлияе на цените?
По-ниско ДДС за ресторанти, книги и бебешки стоки от утре. Как промяната ще повлияе на цените?
Ръст на безработицата в планинските курорти заради коронавируса
Ръст на безработицата в планинските курорти заради коронавируса