НОВИНИ

Проверяват южните плажове след такса "барбарон" и забраната за принадлежности в свободна зона

bnt avatar logo
от БНТ
18:22, 30.06.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Министерството на туризма проверява плажове по Южното Черноморие след сигнали за завишени цени на плажни принадлежности и липса на свободна зона за плажуване.

Касова бележка от ивицата на плаж "Нестинарка" край Царево показва, че т. нар. "барбарон" струва 6 лв. и въпреки консумацията в самото заведение, разгневи туристите.

Табели, че е забранено поставянето на чадъри на част от плажа "Перла" край Приморско пък инициира проверка от туристическото министерство за това дали съществува безплатна зона на ивицата.

Лъчезар Захариев, концесионер на плаж "Перла": Безплатна зона на плажа, както е видно и от табелата зад нас, от които ние имаме шест такива огромни табели из целия плаж, свободната зона е дори по-голяма от платената на този плаж конкретно. Конкретно, гражданинът е искал да разположи плажните си принадлежности във зоната за водни спортове. На всеки един плаж зоните за водни спортове, по закон, са забранени за разполагане на плажни принадлежности.

Диан Тунжев, управител на заведение на плаж "Нестинарка": За въпросните барбарони, ние сме разположили видими табели на няколко места в заведението. Всеки един клиент, който се настанява на тези места е предупреждаван от персонала, че има такса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Секретарят на президента Пламен Узунов е в отпуска
Секретарят на президента Пламен Узунов е в отпуска
Отрицателни са тестовете на 13-те контактни лица на заразения с COVID-19 военен
Отрицателни са тестовете на 13-те контактни лица на заразения с COVID-19 военен