НОВИНИ

Медици в Шумен изразиха подкрепа към проф. Кантарджиев

bnt avatar logo
от БНТ
18:20, 10.06.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Подкрепата за проф. Тодор Кантарджиев от лекари и други хора продължава. Те искат той да бъде върнат на поста.

Освен в София и медици от Шумен се обявиха в негова защита. В декларация те оцениха навременната и адекватна помощ на професора за овладяване на кризисната ситуация в шуменската болница, която беше на второ място в страната по хоспитализирани пациенти.

Според шуменските медици на проф. Кантарджиев се дължи въвеждането на PCR изследванията и въвеждането на антигенните тестове, както и разкриването на 6 референтни лаборатории. Като негова заслуга медиците определиха и осигуряването на ваксини за здравните работници у нас.

"Тук сме събрали, искам първо да кажа две неща, не на протест, а в подкрепа на проф. Кантарджиев, който е един безспорно доказал се блестящ колега с огромни познания в епидемиологията и инфекциозните болести", заяви д-р Десислава Найденова от МБАЛ-Шумен.

"Обиждащо е начинът, по който го пенсионират, няма да използвам клишета като реваншизъм и репресия, но, повярвайте ми, мисълта ми не е по-далече от тези две думи, и аз бих искала да попитам министъра къде беше той по време тази епидемия, защо сега има становище и ни обявява за убийци, защото сме на челните места по смъртност в Европейския съюз", каза д-р Росица Страшимирова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кабинетът издирва още фирми, свързани със санкционираните по "Магнитски"
Кабинетът издирва още фирми, свързани със санкционираните по "Магнитски"
Продължава търсенето на черната кутия на падналия МиГ-29
Продължава търсенето на черната кутия на падналия МиГ-29