НОВИНИ

Мексиканец е обвинен за убийството на ММА боеца в Хасково (Обзор)

bnt avatar logo
от БНТ
18:24, 14.02.2022
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

Мексикански гражданин е задържан за убийството на 33-годишен ММА боец. Той беше прострелян пред дома си в Хасково. Денонощие след инцидента младият мъж почина в пловдивска болница.

Два изстрела се чуват в 1.13 часа на 13 февруари на ул. "Крали Марко". Един от куршумите калибър 9/11 улучва спортиста. Откаран е в болницата в Хасково, но веднага след това е транспортиран в Пловдив.

Установено е, че това е 33-годишен жител на град Хасково Тургай Мюмюн Сали, същият е бил с огнестрелна рана в областта на седалището, каза Иван Стоянов, окръжен прокурор.

Той не е криминално проявен. В Пловдив прокурор успява да го разпита и младият мъж дава подробно описание на нападателя. Заподозреният е задържан тази сутрин в столичен хотел. Той е с мексикански документ за самоличност и испанска шофьорска книжка.

Лично пострадалото лице, аз съм изпратил служители, които успяха в известна степен, под ръководството на наблюдаващия прокурор да го разпитат в Пловдив, категорично твърди, че не го познава и лицето не говори български език, каза Недан Хаджиев, директор на ОД на МВР в Хасково.

Откриха гилза в автомобила, нает от уличения за убийството на ММА бореца в Хасково

Поне 3 са версиите, по които работят разследващите. Една от тях е дело в Гърция за убийството на бизнесмен през 2018 г. в Атина. По него бяха осъдени братя от Хасково, които са от кръга на убития. Другите две версии са любовна история и трафик на наркотици.

Не изключваме и тази версия във връзка със задържани братя в Гърция, каза Недан Хаджиев, директор на ОД на МВР в Хасково.

Разследващите не пожелаха да коментират дали става въпрос за поръчково убийство. Заподозреният е влязъл у нас през Северна Македония, ползвал кола под наем на кърджалийска фирма.

Част от тези доказателство, които са събрани по надлежния ред, сочат че лицето многократно е наблюдавало дома на жертвата, на 12 е бил в Хасково, допълни Недан Хаджиев, директор на ОД на МВР в Хасково.

Веднага след престъплението задържаният напуснал града. Предстои Окръжната прокуратура в Хасково да поиска от съда арест за задържания мексиканец.

Репортер: Цанка Семерджиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Производители предупреждават, че виното ще поскъпне
Производители предупреждават, че виното ще поскъпне
Роналдо смята, че Рангник няма класата да води Юнайтед
Роналдо смята, че Рангник няма класата да води Юнайтед