НОВИНИ

Мерките срещу купения вот: 30 души са задържани досега при спецакции на полицията

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска , Репортер: Анжела Каменова
19:44, 15.10.2024
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Снимка: БТА
Слушай новината

До този момент 30 души са задържани при 160 спецакции на полицията срещу купуването на гласове. Това обяви служебният премиер Димитър Главчев. Вътрешният министър увери, че МВР не пропуска нито един сигнал. Междувременно и днес се проведе поредна акция във видинския квартал "Нов път".

Полиция и жандармерия търсиха днес купувачи и продавачи на гласове във видинския квартал "Нов път". Задържани са четирима души.

Мартин Марков, началник на "Охранителна полиция" в ОД на МВР - Видин: "Като при извършване на процесуални следствени действия на частен адрес на територията на квартала са установени списъци на лица. Всички лица са от квартал "Нов път" от активния криминален контингент."

По време на акцията са проверени питейни и увеселителни заведения, магазини, фирми за бързи кредити, заложни къщи и пунктове за изкупуване на черни и цветни метали. От началото на предизборната кампанията до сега МВР е реагирало на 168 сигнала за купуване на гласове.

Атанас Илков - служебен министър на вътрешните работи: "Нашите служители не бездействат и не пренебрегват нито едно обстоятелство във всеки един сигнал и обстоятелство, което е свързано с купуването и продаването на гласове."

снимки: БТА

Димитър Главчев - служебен министър-председател: "Сигурно сме втръснали на всички с това кое е основното ни задължение, но така е по законодателството - основното задължение на служебното правителство е провеждане на честни и прозрачни избори."

В хода на акциите се разкриват и други престъпления.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът отказа да остави в ареста момчето, убило майка си в Пловдив
Съдът отказа да остави в ареста момчето, убило майка си в Пловдив
Никола Цолов най-бърз в първия ден от тестовете в Барселона
Никола Цолов най-бърз в първия ден от тестовете в Барселона