НОВИНИ

Мих Шумахер: Мисля, че сега с татко щяхме да се разбираме по различен начин и да си говорим много повече

мих шумахер мисля татко щяхме разбираме различен начин говорим повече
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:34, 27.12.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Синът на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер Мик разкри в интервю, че се е научил да цени малките неща в живота след тежкия инцидент, който претърпя баща му по време на ски почивка в Гренобъл.

На 29 декември ще се навършат точно 10 години, откакто легендарният германски състезател падна по време на ски почивка и контузи сериозно главата си, като от тогава насам информацията около неговото състояние е оскъдна.

"Вярвам, че в такива случаи се научаваш да възприемаш определени моменти по различен начин. Научаваш се да цениш малките неща. Много хора се фокусират твърде много върху лошите неща и недостатъчно върху хубавите неща, които все още са пред тях", разказва Мик в разговор за ДПА.

В друго интервю 24-годишният германски пилот сподели и колко емоционално е било за него да изгледа документалния филм, посветен на неговия баща, чиято премиера беше през 2021-а година.

"Той показва колко много чувства стои зад него и колко емоции създава. Мисля, че сега с татко щяхме да се разбираме по различен начин – просто защото говорим на подобен език, този език на моторните спортове. И че ще имаме много повече да си говорим. Той би се отказал от всичко за това", убеден е Мик Шумахер.

Животът на самия Мик също премина изцяло свързан с моторните спортове, като през 2020-а година той стана шампион във Формула 2, а на следващата година дебютира във Формула 1. За два сезона там с екипа на Хаас обаче представянето на Шумахер беше неубедително и в крайна сметка той загуби титулярното си място за сезон 2023 и понастоящем той е тест пилот на екипа на Мерцедес. От следващата кампания германецът пък ще кара и за екипа на Алпин в Световния шампионат за издръжливост (WEC).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина ветеранът в германската политика Волфганг Шойбле
Почина ветеранът в германската политика Волфганг Шойбле
Александра Фейгин и Киара Христова са на двуседмичен лагер в Москва
Александра Фейгин и Киара Христова са на двуседмичен лагер в Москва