НОВИНИ

Милена Тодорова остана 61-ва на спринта в Хохфилцен

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:53, 10.12.2021
Чете се за: 01:25 мин.
Спорт
милена тодорова остана спринта хохфилцен
Слушай новината

Българката Милена Тодорова завърши 61-ва по време на спринта на 7.5 км в Хохфилцен, част от 3-ия кръг за сезона в Световната купа по биатлона.

Състезателката от Троян се движеше между първите 20 след стрелбата от легнал, но допусна цели три неточности от прав, което я принуди да прави 450 допълнителни метра.

В крайна сметка на финала 23-годишната Милена финишира на 61-ва позиция, което означава, че тя няма да стартира в неделното преследване, за което по регламент се класират първите 60 от спринта.

Останалите две българки също не намериха място в топ 60, като Даниела Кадева завърши 78-ма, въпреки че свали и десетте мишени, докато с два пропуска Мария Здравкова се нареди 102-ра.

Победителка в състезанието стана белорускинята Хана Сола, която не допусна грешка на огневия рубеж, за да стигне до своята първа победа в надпревара за Световната купа.

Втора завърши французойката Жустин Бреза-Буше, а третото място на почетната стълбичка остана за Марте Олсбу Ройзеланд, която излезе начело в генералното класиране.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Музей на восъчните фигури отваря врати в Бяла
Музей на восъчните фигури отваря врати в Бяла
Кой град у нас е с най-хубавата украса за Коледа?
Кой град у нас е с най-хубавата украса за Коледа?