НОВИНИ

Милена Тодорова: Разочароващо е, че не стигнахме до мъжките постове

Милена Тодорова
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
22:36, 05.02.2022
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската биатлонистка Милена Тодорова сподели в интервю пред БНТ разочарованието си от първия си старт на Зимните олимпийски игри в Пекин - смесената щафета, в която българският отбор остана на 19-о място, след като бе затворен с обиколка още след първите два поста.

"Не успях да запазя мускулатурата си достатъчно топла преди самия старт. Имах доста проблеми със замръзването и по време на бягането, и на стрелбата. Условията на снега също бяха по-различни днес, вятърът също беше по-силен. Въпреки това, на прострелката всичко премина нормално, но за съжаление след това не успяхме да направим състезанието, както трябва. Най-разочароващото е, че не успяхме да стигнем дори до мъжките постове. Надявам се да не допускам повече подобни грешки и това състезание да е било просто една добра тренировка", сподели Тодорова.

Специален гост в студиото на "Олимпийски върхове" по БНТ беше помощник треньорът на националния отбор по биатлон Борислав Панков, който също изрази мнение, че тежките условия са повлияли за резултата на смесената ни щафета.

"Да се надяваме, че денят не се познава от сутринта. Аз очаквам от нашите състезатели да покажат какво могат. Мъжете дори не успяхме да ги видим, а те са в много добро състояние. При момичетата проблемът беше на правия. Лошите условия също допринесоха до затварянето с обиколка.Най-важното сега е този резултат да остане подвеждащ за нашите състезатели. Ние очакваме от тях добро представяне в индивидуалните дисциплини и затова беше важно за тях да стартират днес. Поради тази причина съжалявам и че момчетата така и не получиха възможност да стартират", коментира Панков.

Накрая помощник треньорът на българския национален отбор коментира и темата с отношенията между БФ Биатлон и държавата.

"Държавата помага на биатлона. Ние сме с пълен отбор не за първи път на Олимпийски игри и смятам, че с това биатлонът си е заслужил помощта от държавата", завърши Борислав Панков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не успяха да спасят детето от кладенеца в Мароко
Не успяха да спасят детето от кладенеца в Мароко
Инцидент в Ново село: Откриха мъртва жена, нахапана от кучета
Инцидент в Ново село: Откриха мъртва жена, нахапана от кучета