НОВИНИ

Значителни валежи в началото на новата седмица

bnt avatar logo
от БНТ
20:46, 05.02.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Очакваното съществено затопляне е факт - 15° е максималната температура във Видин и Ловеч. В София, след 3° вчера, днес беше 9°. По-хладно остана в южната половина от страната - в Бургас едва 8°.

През нощта облачността ще намалее до ясно време и сутринта температурите ще са около нулата - минималните в повечето райони - между минус 3° и 2°, а максималните слабо ще се понижат, в сравнение с днес, и ще са от 7° до 12°. Ще преобладава слънчево време. В следобедните часове северозападният вятърът ще се ориентира от юг-югозапад.

Предимно слънчево ще е времето и по Черноморието. Максималните температури ще са около 7 - 9°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Много ветровито ще се задържи в планините. Ще духа умерен, временно силен западен вятър. И там ще преобладава слънчево време, а температурите в курортите ще останат без съществена промяна - максималните ще са между 0° и 4°. Опасността от лавини извън обработените ски писти е висока.

По-често облачно ще бъде утре в западните райони от Балканите. Привечер на отделни места ще превали дъжд и сняг, но в останалата - по-голяма част от полуострова - ще бъде слънчево.

По-често слънчево ще е времето и в Южна Европа, където ще се задържи и сравнително топло за сезона. Значителни валежи от дъжд ще има в Западна и Централна Европа, а с нахлуването на по-студен въздух от север, дъждът в южната част на Скандинавския полуостров и Северна Франция ще премине в сняг.

У нас затоплянето ще продължи в понеделник, но облачността бързо ще се увеличи и след обяд ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта И през нощта срещу вторник ще обхванат страната. Има повишена вероятност за значителни количества. Във вторник ще започне бързо понижение на температурите и дъждът на места ще премине в сняг. По планинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо изчезнаха българските зеленчуци
Защо изчезнаха българските зеленчуци
Рилски спортист записа 13-а победа след успех над Академик Пловдив
Рилски спортист записа 13-а победа след успех над Академик Пловдив