НОВИНИ

Минесота надделя над Голдън Стейт за седмата си поредна победа в НБА

Двубоят започна с масов бой

Минесота Тимбъруулвс Карл-Антъни Таунс
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:48, 15.11.2023
Чете се за: 06:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Минесота Тимбъруулвс постигна седмата си поредна победа в Националната баскетболна асоциация (НБА), след като се наложи със 104:101 над Голдън Стейт Уориърс като гост.

Двубоят започна с масов бой, нехарактерен за НБА, което доведе до изключването от игра на трима баскетболисти. По-малко от две минути след старта на срещата Клей Томпсън от тима на домакините и Джейдън МакДаниелс от тима на гостите се сдърпаха в средата на терена. Към заформящото се меле се включи центърът на "вълците" Руди Гобер, който се опита да раздели съотборника си МакДаниелс от Томпсън. В този момент обаче Гобер бе атакуван в гръб от Дреймонд Грийн, който приложи задушаваща хватка през гърлото на французина. Това доведе до допълнително напрежение, но все пак скандалът утихна след няколко минути.

В резултат на това от игра бяха изгонени Грийн и Томпсън от Голдън Стейт и МакДаниел от Минесота.

Домакините, които бяха и без контузения си плеймейкър Стеф Къри, останаха без трима от читиримата си най-опитни играчи, но въпреки това водеха в резултата през почти целия мач. Чак в средата на последната четвърт Минесота успя да поеме контрол над играта и да поведе.

Най-резултатен за победителите, които вече имат баланс от 8 победи и само 2 загуби, бе Карл-Антъни Таунс с 33 точки, като той хвана и 11 борби. Антъни Едуардс добави още 20 точки, а с 13 завърши Майк Конли.

За тима на Голдън Стейт, който загуби за четвърти пореден път, с рекордните в кариерата си 23 точки се отчете новобранецът Брандин Поджимски, а хърватинът Дарио Шарич отбеляза 21 точки.

Шампионът Денвър Нъгетс записа деветата си победа през сезона след 111:108 над гостуващия Лос Анджелис Клипърс. По този начин Денвър нанесе шеста поредна загуба на "ножиците", които все още нямат успех, откакто в тима бе привлечен Джеймс Хардън.

През по-голямата част от мача Денвър бе отборът, който водеше в резултата, като малко преди почивката преднината на домакините достигна 13 точки. В началото на последната четвърт обаче гостите от Лос Анджелис направиха обрат и дори излязоха напред със 7 точки при 99:92.

Последва обаче нов обрат в полза на домакините, които в тези минути бяха водени от Аарън Гордън. Тежкото крило вкара 9 точки в заключителната четвърт при стопроцентова стрелба. Най-резултатен за победителите бе Никола Йокич, който завърши с 32 точки, 16 борби и 9 асистенции. Гордън добави 20 точки, а с 18 приключи Реджи Джаксън.

За Лос Анджелис Клипърс Пол Джордж бе над всички с 35 точки. Още 21 точки прибави Хардън, а с 15 завърши Кауай Ленард.

По-малко от пет секунди преди края Джордж можеше да изравни резултата, но стрелбата му от тройката направи "уеджи", като топката се заклещи между таблото и ринга.

Плеймейкърът Тайрийс Халибъртън изигра отличен мач и завърши с 33 точки, 15 асистенции и нито една грешка за победата на Индиана Пейсърс със 132:126 над лидера в Източната конференция на НБА Филаделфия 76ърс.

По този начин Индиана записа втора победа в два мача от група "А" на новосъздадения турнир за купата на НБА, докато Филаделфия вече е с баланс от победа и загуба. Освен това "пешеходците" взеха и реванш за загубата си от същия съперник със 126:137 само 48 часа по-рано в среща от редовния сезон.

Оби Тобин подкрепи усилията на Халибъртън с 27 точки, а Майлс Търнър вкара още 17 точки. Много солидна помощ гостите получиха и от играчите от пейката, които вкараха общо 33 точки. За сравнение пейката на домакините от Филаделфия допринесе с нищожните шест точки.

За Сиксърс, които имат 8 победи и 2 загуби през сезона, с 39 точки, 12 борби и 6 асистенции завърши Джоел Ембийд. Де'Антъни Мелтън вкара още 30 точки, а Тайрийс Макси, който вкара 50 в предишния двубой с Индиана, сега приключи с 27.

Индиана е на трето място в класирането в Източната конференция със 7 победи и 4 загуби, докато тази нощ Филаделфия приема и втория в класирането Бостън Селтикс, който също има 8 победи и 2 загуби.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
15 деца от пловдивска детска градина са с хранително натравяне
15 деца от пловдивска детска градина са с хранително натравяне
Интензивен трафик за товарни автомобили на някои от граничните ни пунктове
Интензивен трафик за товарни автомобили на някои от граничните ни пунктове