Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Митева за заплахата за убийство: Странно е, че е точно днес, когато имаше спорове по Закона за НСО

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
15:13, 03.09.2021
Чете се за: 02:40 мин.
Сигурност и правосъдие
Слушай новината

"Не ме е страх, по-скоро ме е страх за близките и детето ми. Защото ние можем да казваме, че сигналът е несериозен, но не се знае какво стои зад него и утре може да стане сериозен". Това заяви за "По света и у нас" председателят на парламента Ива Митева по повод заплахата за убийство към нея.

Тя каза, че сигналът е едно изречение: "Утре ще убия Ива Митева".

Заплаха за убийство към Ива Митева

"Ако кажа, че не се притесних в първия момент, ще излъжа. Странното беше, че се е случило точно днес, точно когато имаше силни спорове по Закона за НСО. Предупреди ме личната ми охрана, извиках веднага началника на НСО. Той доста объркано ми обясни, че сигналът бил пристигнал в 11.40 ч. в НСО. Че не е проверен, че е дошъл от МВР. Звъннахме на Бойко Рашков. Оказа се, че сигналът е от Министерство на правосъдието", разказа тя.

Увери, че няма съмнение в службите, но казва фактите и НСО трябва да ги проверят.

"Личната ми охрана каза, че става дума за едно лице Радостина Цветкова. Аз не познавам такова лице. Шефът на НСО пък ми каза, че става дума за някакво други лице - Габриела - така и не запомних фамилията. Така че информацията и тук не съвпада. Но е тъжно, смятам, че е много тъжно. Представете си аз да съм най-заплашеният човек в страната, преди премиера, президента и то точно на днешния ден и то точно когато става дума за един закон за НСО, в който са висши публични длъжности. Ами какво остава за другите закони, които ще касаят целия български народ. Това просто не мога да си го обясня. Как ще правим промяна, като не можем да започнем от висшите публични длъжности", каза още Митова.

По думите ѝ това означава, че депутатите не могат да работят оттук нататък, защото всеки сигнал ще спъва работата им и всеки процес за промяна. "Значи няма да има промяна", каза тя.

Началникът на НСО ген. Емил Тонев я е уверил, че сигналът е в прокуратурата и се проверява.

Вижте повече във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АБРО: Всеки опит за дискредитиране на независимите медии е заплаха за демокрацията
АБРО: Всеки опит за дискредитиране на независимите медии е заплаха за демокрацията
Гешев: Закриването на Спецправосъдието ще е катастрофа
Гешев: Закриването на Спецправосъдието ще е катастрофа