НОВИНИ

Хладно време днес, утре малко ще се затопли

bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 03.09.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

След хладното утро днес ни очакват максимални температури между 22° и 27°, в София – около 23°. Облачността ще е променлива, а вятърът ще е слаб от североизток.

Утре ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността и малко по-топло в сравнение с днес. Дневните температури ще се повишат и ще са между 24° и 29°. Ще духа слаб югоизточен вятър.

Слънчево ще е и по Черноморието, където също ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури ще са между 22° и 25°. Температурата на морската вода е 24 - 25°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Вятърът там ще е до умерен от северозапад.

Максималните температури в курортите ще са от 12° на Алеко, около 16 - 17° в Боровец и Пампорово и до 23° в Банско.

Облачно, сравнително студено и с интензивни валежи от дъжд ще бъде времето в по-голямата част от Източна Европа. Валежи, придружени от гръмотевици ще има в следобедните часове и в района на Алпите, в Италия и Южна Франция. Затопляне и слънчево време се очакват на Пиренейския полуостров, западното Средиземноморие, както и на Балканите.

У нас в неделя и понеделник облачността ще е по-значителна. Ще има и валежи - главно в Южна България, а в събота - и по Черноморието. Ще започне по-съществено захлаждане в понеделник, като максималните температури ще са между 20° и 25°. Сравнително хладно ще бъде и във вторник и сряда, когато вече ще вали само на изолирани места в югоизточните райони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Училищата ще поемат таксите за интернет на социално слаби семейства при онлайн обучение
Училищата ще поемат таксите за интернет на социално слаби семейства при онлайн обучение
Нови две победи за националите ни по бокс във Войводина
Нови две победи за националите ни по бокс във Войводина