НОВИНИ

Много слънце до края на деня, в Източна България ще превали и прегърми

bnt avatar logo
от БНТ
13:10, 28.06.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

В широки граници ще са максималните температури днес. В крайните югозападни райони се очакват до около 37 градуса, докато в североизточните ще са около 28 - 29°, в София - около 30°. След обяд в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, но над Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми.

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно и почти тихо. Очакват се сутрешни температури между 16 и 21 градуса, а следобед - между 31° и 36°, отново малко по-ниски в източната част на страната - между 26° и 28°.

И утре ще е слънчево. След обяд главно над планинските и североизточните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб югоизточен вятър.

Слънчево ще е времето и по Черноморието. В следобедните часове, на отделни места по северното крайбрежие, ще превали. Ще духа слаб югоизточен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 26 и 28 градуса. Температурата на морската вода е 23 - 24°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

И в планините ще преобладава слънчево време, но след обяд и там ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми.

Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 21 градуса на Алеко до 31 градуса в Банско.

Горещо ще бъде утре в Централна и Югоизточна Европа, включително и почти навсякъде на Балканите. Съществено по-хладно и с валежи ще бъде във Великобритания и Франция. Причината - добре изразен атлантически циклон.

У нас в сряда ще преобладава слънчево време с условия за следобедни превалявания в Западна България. Температурите ще продължат да се повишават и отново в по-голямата част от страната, с изключение на Черноморието, ще бъдат опасно високи.

В четвъртък ще започне захлаждане, което ще бъде съпроводено от локално проливни валежи, гръмотевични бури и градушки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десподов: Оставам в Лудогорец, защото ме уважават
Десподов: Оставам в Лудогорец, защото ме уважават
Козмин Моци: За първия мач ще бъдем готови
Козмин Моци: За първия мач ще бъдем готови