НОВИНИ

Монтана 2003 срещу Войводина в спор за бронза в Адриатическата лига

монтана 2003 войводина спор бронза адриатическата лига
Снимка: БФ баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
11:02, 26.03.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Сръбският Войводина 021 е последният съперник на Монтана 2003 в Адриатическата лига през този сезон. Двата тима загубиха полуфиналните си срещи в Подгорица и ще се изправят един срещу друг в мача за бронза.

Старши треньорът на Монтана 2003 Николай Господинов коментира загубата от Будучност с 57:73 на полуфиналите в Адриатическата лига вчера.

"Отворихме много лошо мача. Имахме задача да контролираме първите минути, защото знаехме, че залата ще бъде пълна и те ще бъдат много агресивни. Не можахме да свършим това. Дадохме им много лесни кошове отново от наши грешки. Имаме 18 точки от грешки и ето я разликата. Играхме лошо един на един лична защита. Това ни принуди след това да играем малко зона. Върнахме се с нея в мача, свалихме до 6 и отново с няколко лесни грешки им дадохме кошове. Играхме прилично. Имахме шансове. Може би още малко агресия и борба трябваше. Поздравявам отбора на Будучност. Пожелавам им късмет на финала, а ние се готвим за следващия мач“, коментира Господинов.

Отборът на Войводина 021 отстъпи на другия фаворит – Цинкарна Целе, с 57:86, след като изоставаше през цялото време. Мачът за третото място е днес от 17:00, докато три часа по-късно е и финалът в турнира.

До момента отборът на Монтана 2003 е печелил три пъти бронз в Адриатическата лига, което е и най-доброто постижение на тима в надпреварата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Радклиф, известен с ролята си на Хари Потър, ще става баща
Даниел Радклиф, известен с ролята си на Хари Потър, ще става баща
Георги Димитров на подиума на пистата „Пол Рикар” във Франция
Георги Димитров на подиума на пистата „Пол Рикар” във Франция