НОВИНИ

Моторист без книжка помете 3-годишно момиченце, детето е с опасност за живота

bnt avatar logo
от БНТ
17:19, 16.08.2022
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

3-годишно дете беше пометено от моторист без книжка в сливенското село Гавраилово. Детето е в реанимация на сливенската болница с тежки травми и с опасност за живота. Мотористът също е настанен в болница. Пробата за алкохол е отрицателна. Очакват се резултатите за употреба на наркотици.

Инцидентът е станал снощи, на метри от къщата на пострадалото дете. Малката Сузана била с баба си, когато на улицата ги връхлита 25-годишния Стилиян, също от Гавраилово. От сблъсъка детето е излетяло на около 10 метра.

"Ще кажеш, че вятър минал, ама такъв силен... Минаваше детето, ей тъй, и той на един път я удари и я взимал на гърба си и детето отиди", разказва Господинка, баба на пострадалото дете.

"Силно кара... ами 120 - 130 км кара тука, надолу", допълва Христо, дядо на пострадалото дете.

Детето е прието в реанимацията на сливенската болница с множество травми. Наложило се е преливане на кръв. Към момента е стабилизирано, но все още има опасност за живота.

"Детето беше прието в много тежко състояние... Има счупвания на лявото бедро, серийно счупване на ребра в ляво с контузия на белите дробове, счупване на дясната раменна кост и контузия на главата с малък травматичен хематом, който не налага оперативно лечение", казва д-р Юлия Бянкова, началник ОАИЛ, МБАЛ "Иван Селимински", Сливен.

25-годишният мъж, предизвикал инцидента, няма правоспособност да управлява мотор, казаха от полицията, а моторът не е регистриран. Има книжка за кола. Според близките му той не кара мотора, а само го ремонтира.

"Той като си дойде, го прави, той не е още пуснат в движение... и от нас до пътя да го пробва дали ще върви, нищо друго", казва Щилияна, баба на моториста.

Разследването на инцидента е под ръководството на Районна прокуратура Сливен. Разпитите с участниците в инцидента ще бъдат извършени след като здравословното им състояние позволява.

Репортер: Румяна Стефанова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кюстендилеца скочи на Любо Пенев и Стойчо Младенов, нарече ги "предатели"
Кюстендилеца скочи на Любо Пенев и Стойчо Младенов, нарече ги "предатели"
Гимнастичката Валентина Георгиева ще се подложи на ЯМР през следващата седмица
Гимнастичката Валентина Георгиева ще се подложи на ЯМР през следващата седмица