НОВИНИ

Музикантът Васил Гюров спаси давещи се баща и син

bnt avatar logo
от БНТ
18:05, 19.08.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Петък, 13 август, за малко не се оказва фатален за баща и 14-годишния му син, решили да поплуват в морето на къмпинг "Корал". Двамата били завлечени от подводни течения. Музикантът от група "Ревю" Васил Гюров свирел на плажа, когато чул викове за помощ и тръгнал да помага.

Ситуацията се разиграла около 20.00 ч. след края на работното време на спасителите.

"Едно момче започна да се дави. Баща му тръгна след него да го спасява. Бяха изпаднали в тежка ситуация, поради това, че имаше подводно течение. Не го бяха преценили", разказва Гюров.

Музикантът използвал сърф, на който успял да качи давещите се.

"Те бяха в доста безпомощно състояние докато стигнем с дъската до тях. Все пак вълните бяха големи, но стигнахме. Общо взето приключи всичко с щастлив край за тях и за нас", допълни той.

"Аз успях да вляза, да пробия вълните и съответно по някакъв начин да ги изкараме от водата тези хора, за да им бъде оказана помощ", каза сърф учителят Никола Манолов.

Спасителят Атанас Лечев разказва, че бащата и момчето били полуживи и че случаят е бил много тежък. Часове преди инцидента Лечев е предупредил многократно мъжа да не влизат в бурното море.

Оказва се, че плаж "Корал" е един от най-опасните, а плажната ивица, дълга почти километър, разполага само с два спасителни поста.

"Би трябвало да има 5 или 6 поста, за да може адекватно да се изпълняват спасителските функции", твърди музикантът Васил Гюров.

Не за първи път обаче музикантът Васил Гюров рискува живота. Това е поредната му постъпка, благодарение на която спасява от удавяне хора в морето.

Репортер: Елеана Цанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Намаляват с 10% разходите за министерски персонал догодина
Намаляват с 10% разходите за министерски персонал догодина
Началникът на НСО: Службата не е укривала записи с полицейско насилие
Началникът на НСО: Службата не е укривала записи с полицейско насилие