НОВИНИ

Наградите "Оскар" - най-запомнящите се моменти (СНИМКИ)

bnt avatar logo
от БНТ
15:46, 13.03.2023
Чете се за: 04:55 мин.
САЩ
Слушай новината

Най-голямата нощ в Холивуд - раздаването на наградите "Оскар" премина с много блясък, емоционални благодарствени речи и изненадващи обрати.

„Всичко навсякъде наведнъж“ е големият победител на Оскарите

Ето и най-запомнящите се моменти:

Церемонията започна с гръмко прелитане на изтребител в знак на почит към номинирания филм "Топ Гън": Маверик".

Ке Хуи Куан, който спечели наградата за най-добра поддържаща мъжка роля за "Всичко навсякъде наведнъж" произнесе емоционална реч:

"Майка ми е на 84 години и е вкъщи и гледа. Мамо, току-що спечелих "Оскар"... Моето пътешествие започна на една лодка. Прекарах една година в бежански лагер. И някак си се озовах тук, на най-голямата сцена в Холивуд. Казват, че такива истории се случват само във филмите. Не мога да повярвам, че това се случва на мен. Това - ТОВА - е американската мечта", заяви Куан.

Шоуто ще остане в историята и с паметната сцена на прегръдка, повторена след 40 години. Между Харисън Форд и Ки Хи Куан - двамата актьори изиграха през 1984 г. Индиана Джоунс и Малчо във втората серия от поредицата - "Храмът на обречените", а сега отново се срещат в звездния миг за начинаещия тогава актьор, който вече притежава най- желаната статуетка.

Хуморът на британския актьор Хю Грант стана хит сред публиката на церемонията. При връчването на наградата за най-добър сценография Грант, заедно с колежката си от "Четири сватби и едно погребение" Анди Макдауъл се пошегува:

"Има две причини да сме тук. Първата е да се подчертае жизненоважното значение на добрия хидратант. Анди използва такъв всеки ден от живота си, а аз - не". След това Грант направи жест към Макдауъл и каза: "Все още е зашеметяваща..." Посочвайки себе си той каза: "В общи линии приличам на скротум".

При представянето на церемонията In Memoriam за починалите през миналата година холивудски личности Джон Траволта отдаде емоционална почит на колежката си от "Брилянтин" Оливия Нютън Джон.

"Оставаме безнадеждно предани на теб", каза със сълзи на очи Траволта, визирайки емблематичната песен на Нютън Джон.

Водещият Джими Кимъл бързо припомни церемонията, на която Уил Смит зашлеви шамар на Крис Рок на сцената.

"Искаме вие да се забавлявате, да се чувствате в безопасност и най-важното - аз да се чувствам в безопасност. Затова сме въвели строги правила. Ако някой в тази зала извърши акт на насилие, в който и да е момент по време на шоуто, ще бъде награден с "Оскар" за най-добър актьор и ще му бъде разрешено да изнесе 19-минутна реч"", каза Кимел.

В един момент той се появи на сцената с магаре, което представи като Джени от филма "Баншите от Инишерин".

Прочутият килим в Холивуд за тазгодишните Оскари за първи път промени цвета си - вместо червен, той е определян като цвят шампанско. Но блясъкът на шоуто беше същият както винаги. Както и изборът на тоалети. Тази година актриси, певици и популярни лица се отчетоха с елегантност и добър вкус.

Мишел Йео

Екипът на "Всичко навсякъде наведнъж“

Екипът на "Навални"

Филмът "Навални" с Христо Грозев взе "Оскар"

Екипът на „Топ Гън: Маверик“

Бременната в 6-ия месец Риана изпя Lift Me Up от саундтрака на "Черната Пантера: Уаканда завинаги", която посвети на покойната звезда от "Черната пантера" Чадуик Боузман. Песента беше номинирана за най-добра оригинална песен, но не успя да спечели.

Оливия Уайлд

Дженифър Кулидж

Наоми Уотс

Шарън Стоун

Ева Лонгория

Cardi B

Кара Делевин

Хайди Клум

Били Айлиш

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БФС благодари на МВР, ГДНП и СДВР след мача между ЦСКА 1948 и ЦСКА
БФС благодари на МВР, ГДНП и СДВР след мача между ЦСКА 1948 и ЦСКА
Осъдиха на 2 г. затвор мъж без книжка, откраднал автомобил
Осъдиха на 2 г. затвор мъж без книжка, откраднал автомобил