НОВИНИ

Напрежение в болницата във Велинград и декларации за масови оставки

bnt avatar logo
от БНТ
20:00, 25.06.2020 (обновена)
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Спешна среща на местната власт с директора на велинградската болница след напрежението в лечебното заведение. Медиците от здравното заведение обявиха, че подават колективна оставка, тъй като нямат условия за лечение на пациенти с KOVID-19. Ръководствата на болницата, здравната инспекция и областният управител на Пазарджик обсъдиха заплахата три общини да останат без здравно обслужване.

Оставките все още не са факт, въпреки че има входирана подписка за това от персонала до директора на болницата. Един от мотивите на медиците е, че не разполагат с инфекциозно отделение.

Д-р Наско Ванков - началник на неврологичното отделение: Ние преценяваме, че нямаме достатъчно потенциал, кадрови и базов, както и спазване на елементарни санитарно- хигиенни условия да лекуваме пациенти с COVID-19.

Д-р Савка Вакльова - началник на вътрешно отделение: Обидени сме, защото бяхме набедени, че пациентите, не искаме да бъдат приети в нашата болница, на пациент, помощ и приемане при нас не е отказан на никой.

Седем пациенти с коронавирус в момента са настанени във велинградската болница.

Д-р Жеко Чешмеджиев- управител на МБАЛ-Велинград: Въпреки че болницата няма условия сме направили всичко възможно по силите си да отделим сектор в който да е изцяло изолиран 3,17

За да не останат общините Ракитово, Сърница и Велинград без здравно обслужване беше проведена спешна среща при областният управител в Пазарджик. След нея ситуацията беше различна.

Стефан Мирев - областен управител на Пазарджик: Няма подадени оставки от медицинския персонал, извършена е дезинфекция в лечебното заведение. То функционира на пълен режим на работа.

В събота предстои среща между персонала на болницата, кмета на Велинград и председателя на Общинския съвет в града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уволниха Нестор Ел Маестро от Щурм
Уволниха Нестор Ел Маестро от Щурм
Природозащитници излязоха на протест в центъра на Благоевград
Природозащитници излязоха на протест в центъра на Благоевград