НОВИНИ

Незагасена цигара е възможна версия за пожара в хосписа в Банкя?

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
20:53, 14.08.2024
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Пожарът, при който един загина, е избухнал в нелицензиран хоспис в центъра на град Банкя. Огънят е тръгнал от третия етаж. Сигналът за него е подаден в 14.40. 3 линейки и 3 пожарни сравнително бързо са го потушили, но резултатите са фатални - един човек е загинал, а четирима са обгазени. Един от тях е настанен в "Пирогов" с над 5% изгаряния и с опасност за живота. Вътрешният министър Калин Стоянов дойде на мястото на инцидента. Според него една от възможните версии за възникване на пожара е незагасена цигара.

"Аз карам колата и въобще не гледам нагоре, той казва: тате, гори. Поглеждам, беше тръгнало с черен пушек съвсем лек. Спирам, звъня на 112, 7-8 пъти докато ми вдигнат телефона, настоятелен съм, някои хора казват, че съм арогантен. Дойдоха за 1 минута и полицаите, няколко патрулки и пожарната", разказва Ангел, очевидец.

"Домът е абсолютно незаконен. Има починал, има и пострадал и има хора, които се нуждаят от настаняване. Ние това ще направим, осигурихме места в София, в домове за стари хора и ще бъдат извозени тази вечер", заяви Веселин Кожухаров, изп. директор на Агенцията за социално подпомагане.

"Става въпрос за нерегламентирана, незаконна дейност - Дом за възрастни хора. За съжаление в днешния ден се получава сигнал за възникнал пожар. Идвайки тук на място колегите от "Пожарна безопасност" успяват да изведат три от лицата, които са вътре. Те са в доста неадекватно състояние - пациенти, така да ги наречем. Плюс две жени, които се водят по някакъв начин санитарки, но тепърва ще се уточни какви са те и за съжаление един човек, който е загинал в следствие на пожара", допълни Калин Стоянов, служебен министър на вътрешните работи.

Вижте повече в прякото включване на Зоя Велинова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Впечатляваща находка край Трън: Учени откриха кости на динозавър?
Впечатляваща находка край Трън: Учени откриха кости на динозавър?
Спортни новини 15.08.2024 г., 20:50 ч.
Спортни новини 15.08.2024 г., 20:50 ч.