НОВИНИ

Нико Хюлкенберг се завръща във Формула 1, ще кара за Хаас през 2023 година

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:51, 17.11.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
нико хюлкенберг завръща формула кара хаас 2023 година
Слушай новината

Германският пилот Нико Хюлкенберг отново ще бъде пилот във Формула 1, след като стана ясно, че ще кара за екипа на Хаас през сезон 2023.

35-годишният германец ще замени в тима своя сънародник Мик Шумахер, тъй като договорът на сина на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер няма да бъде подновен.

За Хюлкенберг това ще бъде завръщане в спорта след тригодишна пауза, след като за последно той бе пилот в екипа на Рено през 2019 година.

През последните няколко години обаче на германеца на няколко пъти му се наложи да заменя титулярните пилоти в отборите на Рейсинг Пойнт и Астън Мартин, като за последно го стори в първите два старта за сезон 2022, когато замени Себастиан Фетел в британския екип, след като четирикратния световен шампион бе дал положителна проба за COVID-19.

"Чувствам се като че ли никога не съм си тръгвал от спорта. Вълнувам се, че отново ще получа възможност да върша това, което обичам и искам да благодаря на Джийн Хаас и Гюнтер Щайнер за доверието. Предстои ни работа, за да се състезаваме по-добре с екипите в средата на колоната. Нямам търпение да се присъединя отново към битката", написа Нико в Инстаграм.

Съотборник на Нико Хюлкенберг в тима на Хаас през следващата година ще бъде датчанинът Кевин Магнусен. През 2017 година двамата си размениха остри реплики след състезанието в Унгария, когато Нико обвини Кевин за инцидент помежду им, а датчанинът не му остана длъжен. Все пак наскоро Магнусен обяви, че няма нищо против да стане съотборник с Хюлкенберг, което ще се случи от следващия сезон.

35-годишният Нико Хюлкенберг е един от най-опитните пилоти във Формула 1, като има зад гърба си 181 състезания. За негово огромно съжаление обаче той все още е в търсене на първия си подиум, като именно германецът държи рекорда за най-много надпревари без качване на почетната стълбичка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
13-годишен талант в мотокроса подписва първи професионален договор с Ямаха Европа
13-годишен талант в мотокроса подписва първи професионален договор с "Ямаха Европа"
Бостън Селтикс с 12-а победа от началото на сезона в НБА
Бостън Селтикс с 12-а победа от началото на сезона в НБА