НОВИНИ

Никола Минчев: Не мисля, че коалицията ще се разпадне, търсим оптимален вариант за осигуряването на помощ за Украйна

bnt avatar logo
от БНТ
12:55, 02.05.2022 (обновена)
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Председателят на парламента Никола Минчев коментира пред медии напрежението в коалицията, свързано с въпроса за предоставяне на военно-техническа помощ за Украйна.

Минчев уточни, че не вярва коалицията да се разпадне, въпреки позицията на лидера на БСП Корнелия Нинова, че при гласуване на военна помощ за Украйна, социалистите са готови да излязат от управлението. Според Минчев няма опасност това да се случи, а на коалиционния съвет ще бъде търсен оптимален вариант, за да се приеме общо решение за техническа помощ. В заключение председателят на парламента цитира народната поговорка, че който стои на два стола, може да падне и от двата.

Станислав Балабанов, ИТН: Ще формулираме предложение за помощ на Украйна с възможно най-голям обхват

Коалиционният съвет ще обсъжда предоставянето на помощ за Украйна утре, а окончателното решение се очаква да бъде гласувано от парламента в сряда.

Никола Минчев взе участие в националния събор-поклонение в историческата местност Оборище, с който приключиха честванията 146-ата годишнина от Априлското въстание.

"Понякога животът ни изправя пред труден политически избор, принуждава ни да вземем тежки решения с последици върху бъдещето на всички нас, кара ни да търсим общото в различни позиции, често пъти дори противоположни. Но винаги трябва да се водим от националния интерес , от принадлежността си към демократичния свят и верността към неговите ценности. Това е и поуката, която можем да извлечем от предците ни, участници в събранието в Оборище", каза в словото си Никола Минчев.

Стотици българи от цялата страна дойдоха да отдадат почит и благодарност към подвига на героите от Априлската епопея на мястото, на което е взето съдбоносното решение за бунта.

Репортер: Росица Колева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От Етър поискаха доживотно наказание за съдията Димитър Димитров
От Етър поискаха доживотно наказание за съдията Димитър Димитров
Българин със сребърен медал от Световната купа по авиомоделизъм
Българин със сребърен медал от Световната купа по авиомоделизъм