НОВИНИ

Нинова предупреди: Има риск за участието на БСП в изборите

Нинова подчерта, че по регистрацията в съда тя представлява партията като председател в оставка

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:30, 28.08.2024
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Корнелия Нинова предупреди, че има риск за участието на БСП в предстоящите изборите, заради лидерския спор с временния председател Атанас Зафиров. Затова тя е дала пълномощни на Георги Свиленски и Иван Ченчев да представляват партията и да я регистрират за участие в изборите.

Нинова подчерта, че по регистрацията в съда тя представлява партията като председател в оставка. Обясни, че няма време сегашното ръководство да бъде регистрирано, защото делото, което трябва да реши това, е на 9 септември, а срокът за партийната регистрация в ЦИК изтича на 11-ти. Каза, че отстъпва пълномощията си, заради кратките срокове за регистрация във вота и по думите й нелегитимността на временното ръководство.

"Аз персонално като председател в оставка няма да участвам в тези процеси, всички да се успокоят малко, да се тушират всякакви спекулации и интриги . Вчера и днес го изведох нотариално, дадох пълномощно с пълни права на Георги Свиленски и Иван Ченчев. Те да ръководят този процес по регистрацията на партията, регистрация на листи, редене и т.н.", каза Нинова.

Нинова напомни, че по устав крайното решение за кандидатските листи взима Нацианалният съвет, но отбеляза, че в тази ситуация ще тежи и думата на пълномощниците.

"Ще се търсим съгласие, така че да се спази и закона и устава. Няма да правим резки движения. Единствената цел е БСП да се регистрира в коалиция и да се представим достойно на изборите", каза още Нинова.

На въпрос дали ще се кандидатура за депутат, Нинова отговори, че трябва да се изчакат първо номинациите по места.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България с ресор "Регионална политика" в новата Европейска комисия"?
България с ресор "Регионална политика" в новата Европейска комисия"?
Русия атакува родния град на Зеленски в деня на траур там
Русия атакува родния град на Зеленски в деня на траур там