НОВИНИ

Ниски сутрешни температури утре, повече слънце през деня

bnt avatar logo
от БНТ
21:18, 02.10.2021
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Преди очакваното плавно повишение на максималните температури, започващо от утре, и днес се задържа сравнително хладно за началото на октомври: от 15° в Добрич до 22° в Сандански, в София 18°.

През нощта ще е ясно и почти тихо, а утре сутринта – още по-хладно от днес с минимални температури между 4° и 9°, в отделни котловини, главно в Западна България - около 3°. Там отново ще има условия за слана, както и за намалена видимост.

След обяд ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен източен вятър, в Източна България ще се задържи от североизток. Максималните температури ще се повишат и ще са между 18° и 23°.

На морския бряг от 18° до 20°. Предимно слънчево ще бъде и там. Ще продължи да духа умерен североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде около 3 - 4 бала.

Слънчево време и в планините. Вятърът там ще е до умерен, с посока от север. Температурите в планинските курорти ще се повишат с няколко градуса и максималните ще са от 12° на Алеко, 14 - 15° в Боровец и Пампорово до 16° в Банско.

Предимно слънчево ще бъде и в по-голямата част от Балканите. В сутрешните часове ниска слоеста облачност или мъгла ще се образува в акваторията на Черно и Егейско море, но след обяд видимостта и там ще се подобри и облачността ще се разкъса.

Дълбок атлантически циклон ще определя утре облачното и дъждовно време на Скандинавския полуостров, в Германия и Франция, както и в по-голямата част от Пиренейския полуостров. На много места в Западна Европа и Норвегия валежите ще са значителни. Много ветровито, с временно интензивни валежи, на места и гръмотевици, ще бъде времето на Британските острови. В Централна Европа и повечето райони от Източна ще преобладава слънчево време.

У нас предимно слънчево ще се задържи до средата на седмицата, сутрин на места в източните райони видимостта ще е намалена и е възможно да приръмява. Дневните температури ще продължат да се повишават и в много райони ще достигат 20 - 25°, за сметка на сутрешните, които ще се задържат под 10°, в отделни котловини в Западна България - до около 3°: именно там ще има и условия за слана и намалена видимост. Към края на деня в сряда и през нощта срещу четвъртък от запад облачността ще се увеличи, вятърът ще се усили и в четвъртък ще бъде ветровито и предимно облачно, на места с превалявания. Минималните температури ще са по-високи, дневните ще се понижат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черно море се върна към победите след класика над Арда в Кърджали
Черно море се върна към победите след класика над Арда в Кърджали
Найден Найденов: Успяхме да спечелим във важните моменти
Найден Найденов: Успяхме да спечелим във важните моменти