НОВИНИ

Димитър Гърдев: България граничи с няколко интензивни кризи

bnt avatar logo
от БНТ
19:17, 02.10.2021
Чете се за: 01:40 мин.
По света
Слушай новината

При конфликта между Косово и Сърбия предложението на Урсула фон дер Лайен да се лепят стикери за решаване на проблема е само временна мярка, отбеляза в "Говори сега" Димитър Гърдев, ръководител на националната делегация на България в ПАСЕ и международен секретар на партия "Има такъв народ".

Той отбеляза, че тази криза, която ескалира от по-скоро въпрос на регулация на табелите, които се използват за преминаване до почти военен конфликт, показва колко е крехък мирът в нашия регион.

Още по темата четете тук:

КРИЗАТА СЪРБИЯ-КОСОВО: БНТ ОТ ГОРЕЩАТА ТОЧКА НА БАЛКАНИТЕ

"Опитвам се да обясня на нашите европейски партньори, че България граничи с няколко интензивни кризи", подчерта Димитър Гърдев. От едната страна са Западните Балкани, от друга страна е Черноморският регион - там имахме примери как бързо се стигна почти до военен сблъсък между силите на НАТО и на Руската федерация. От юг са бежанците и това, което се задава от Афганистан в момента.

"Няма друга европейска държава, която да е поставена под три такива региона, които могат бързо да ескалират обстановката до криза", коментира ръководителят на националната делегация на България в ПАСЕ.

Гледайте повече теми от "Говори сега"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 60 души влизат в инициативния комитет, който подкрепя Анастас Герджиков за президент
Над 60 души влизат в инициативния комитет, който подкрепя Анастас Герджиков за президент
Челси оглави класирането във Висшата лига
Челси оглави класирането във Висшата лига