НОВИНИ

Нов порой се изсипа над Карлово

bnt avatar logo
от БНТ
07:25, 24.08.2022 (обновена)
Чете се за: 01:45 мин.
Регионални
Слушай новината

Нов порой заля Карлово снощи. Отводнителният канал в дерето "Меден дол" отново излезе от коритото си и наводни повторно гимназията по железопътен транспорт, както и двора, и приземните етажи на къща.

Пороят, продължил около 20 минути, унищожи разчистеното досега. Багер се наложи да започне укрепване на коритото на дерето пред гимназията. Всички седем улици, които бяха проблемни през деня вчера, са проходими. Целият човешки ресурс на общината се включи в разчистването, както и шест багера и шест камиона.

"Много силен дъжд с гръмотевици. Всичките ни усилия, които положихме, с много хора да отводним малкия корпус, всичко отново е пълно с вода и се опитваме да я изгребем. Молим държавата да помогне, защото не само училището е пострадало. Страдат и всички хора, които живеят в района, заради това прословуто дере", каза Стефан Филчев, директор на ПГ по жп транспорт "Христо Смирненски" - Карлово.

Само от единия мост на Стара река бяха извозени 60 камиона пясък, наноси и боклуци. Днес в разчистването отново ще участват военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада и 4-те аварийните екипа, изпратени от кмета на София Йорданка Фандъкова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европа е изправена пред най-голямата суша за последните 500 години?
Европа е изправена пред най-голямата суша за последните 500 години?
Шест месеца война - Украйна отбелязва Ден на независимостта
Шест месеца война - Украйна отбелязва Ден на независимостта