НОВИНИ

Облачно и дъждовно остава и в близките дни

bnt avatar logo
от БНТ
21:18, 11.06.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

За пореден ден акцент продължават да бъдат съществените валежи в страната - само за последните 24 часа нови 27 л/кв.м се изсипаха в София и цели 87 във Враца, където сумарното количество от началото на валежната обстановка в сряда до сега е най-голямо - 118 л/кв.м, в София - 92.

Валежите в близките часове ще започнат постепенно да отслабват, но само временно - до края на деня остава в сила код от първа и втора степен.

Предимно облачно, на места с валежи и гръмотевици, ще бъде и през следващото денонощие, като предупреждение от първа степен - код жълто - остава в сила в много райони от Северна и Източна България. Ще духа слаб до умерен, в източните райони от страната - временно силен северозападен вятър.

Максималните температури слабо ще се повишат, спрямо днес, и в повечето райони ще бъдат между 22° и 27°, в София 21 - 22°.

Много ветровито ще бъде в планините утре. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. И там ще се задържи облачно, с валежи и гръмотевици.

Гръмотевични бури, интензивни валежи и градушки ще има не само у нас, но и на Балканите, а ще бъде и ветровито. След обяд на места валежите ще отслабват и спират.

На Пиренейския полуостров и в по-голямата част от Западна Европа ще е предимно слънчево и по-топло от обичайното, след обяд на места за кратко ще превали. Слънчево ще е и над Централна Европа, на Апенинския полуостров, както и в централните части на Европейска Русия на много места в западните и източните й райони обаче ще превали и прегърми.

През първите дни от новата седмица у нас все още ще има валежи, но на по-малко места и по-слаби. В сряда и четвъртък ще бъде предимно слънчево, с изолирани краткотрайни превалявания и вероятност за градушки в следобедните часове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Таня Богомилова и Ивет Горанова мотивират бъдещите звезди в плуването
Таня Богомилова и Ивет Горанова мотивират бъдещите звезди в плуването
Специално пред БНТ: Астронавтът Рекс Уолхайм за миналото и бъдещето на космическите пътешествия
Специално пред БНТ: Астронавтът Рекс Уолхайм за миналото и бъдещето на космическите пътешествия