НОВИНИ

Пороите в Смолянско активизираха свлачища

bnt avatar logo
от БНТ
20:24, 11.06.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Сериозно количество дъжд падна в Смолянска област. Ситуацията беше най-тежка в общините Баните и Рудозем, където водата предизвика частични свлачища и подкопа пътища. Цялата налична техника в региона беше впрегната да отстранява щетите. Към момента пътищата са проходими, няма пострадали хора. Реки преляха и потекоха по улиците на асеновградското село Леново.

Осем багера от сутринта разчистваха пораженията в района на Рудозем, където река Елховска подкопа части от улици. Щети имаше и в селата Чепинци и Бяла река.

Множество свлечени скатове, подкопани подпорни стени, една паднала скъсан водопровод, който наводни двор на къща и няколко стопански сгради в едно от селата. В момента за щастие вече започват да се оттичат реките и започваме да наблюдаваме какво се случва след като спадне нивото на реките, каза Румен Пехливанов, кмет на община Рудозем.

В асеновградското село Леново в продължение на три дни е валял пороен дъжд, който превърна улиците в реки. Приземните етажи на част от къщите останаха под вода.

Според кмета на Леново падналият дъжд е бил в такова количество, че дори почистените дерета не са успели да го поемат.

Доста къщи са наводнени, много обилни дъждове през последните ден и половина и резултатите са налице, доста огради има паднали, къщи приземни етажи, както се вижда направо река върви по улиците, каза Борис Ангелов, кмет на с. Леново.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Външният министър Генчовска ще подаде оставка в понеделник
Външният министър Генчовска ще подаде оставка в понеделник
Септември София спечели контролата срещу Пирин Благоевград
Септември София спечели контролата срещу Пирин Благоевград