НОВИНИ

Облачно време днес, очаква ни затопляне в сряда

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 29.01.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

В сутрешните часове днес на места в котловините в Запада България видимостта ще е намалена. Минималните температури ще са предимно между минус 3° и 2°, в София - около минус 2°. През деня ще преобладава облачно време. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над Югозападна България. На отделни места, главно в източните и планинските райони, ще превали слаб сняг. Ще духа слаб, в Източна България – умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 1° и 6°, в София около 3°.

По Черноморието ще преобладава облачно време, на много места със слаби валежи от сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 2° - 4°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

В планините ще преобладава облачно време, на много места със слаби валежи от сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около минус 5°, на 2000 м - около минус 10°.

Във вторник все още значителна облачност и превалявания ще има в крайните югоизточни райони. Над останалата част от страната облачността ще се разкъса и ще започне да намалява. Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната до умерен североизточен вятър. Температурите още малко ще се понижат, минималните ще са на места до минус 5°, минус 7°, максималните - предимно между 0° и 5°.

В средата на седмицата ще бъде предимно слънчево и ще се затопля, дневните температури ще се повишат чувствително.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учениците в Пловдив преминават на онлайн обучение от днес
Учениците в Пловдив преминават на онлайн обучение от днес
Интер отново оглави класирането в Серия А с минимален успех над Фиорентина
Интер отново оглави класирането в Серия А с минимален успех над Фиорентина