НОВИНИ

Облачно време днес, повече слънце в планините, от утре започва затопляне

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 15.01.2023
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Днес облачността ще е значителна. Сутринта на места в равнините и низините видимостта ще бъде намалена, след обяд ще се подобрява, а от запад и облачността ще се разкъсва и намалява. Почти тихо време. Максималните температури ще са предимно между 5° и 10°, в София - около 6°.

По Черноморието ще е предимно облачно, в сутрешните часове на места с намалена видимост. Почти тихо време. Максималните температури ще са между 8° и 9°. Температурата на морската вода е 9 - 10°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Преди обяд в планините ще е предимно облачно, по билата и мъгливо. След обяд над масивите в западната половина от страната облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 3°.

В понеделник в повечето райони облачността ще е значителна, но вероятността за валежи е малка. През следващите дни по-често ще преобладава облачно време, като на отделни места, главно в южните и планинските райони, ще има слаби валежи от дъжд. Вятърът от юг, югозапад постепенно ще се усилва и температурите чувствително ще тръгнат нагоре.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква се да стане ясна партията - носител на третия мандат
Очаква се да стане ясна партията - носител на третия мандат
Отломки от ракета са открити в Молдова след руски въздушни удари срещу Украйна
Отломки от ракета са открити в Молдова след руски въздушни удари срещу Украйна