НОВИНИ

Облачно време с валежи, на места ще са значителни

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 05.03.2024
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде облачно, главно в Южна България с валежи от дъжд. На места в Източните Родопи и в югоизточните райони валежите ще са значителни по количество. Ще духа умерен вятър от изток-североизток и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между 3° и 8°, в София - около 6°. Максималните ще са между 8° и 13°, в София - около 10°.

Над Черноморието ще е облачно, преди обяд и с намалена видимост. Следобед главно по южното крайбрежие ще завали дъжд, на места и с по-значителни количества. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 8°-11°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1600 м – от сняг. На места в Източните Родопи, Странджа и Сакар ще има значителни количества. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 м ще е около 4°, на 2000 м - около 0°.

През следващите дни ще се задържи предимно облачно. В сряда валежите ще отслабнат, а в много райони временно ще спрат. В четвъртък от запад отново ще завали и вероятността за значителни валежи отново се повишава. Вятърът ще е до умерен от североизток. Температурите ще се понижават.

Със застудяването в четвъртък следобед и през нощта срещу петък на места в Северна България и високите полета в Западна дъждът ще се примесва или временно ще преминава в сняг. В петък преди обяд все още на места ще има слаби превалявания от дъжд и сняг, но в следобедните часове в повечето райони ще спрат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ротацията в правителството - ще има ли коалиция или нови избори?
Ротацията в правителството - ще има ли коалиция или нови избори?
Осасуна запази мечтите си за Европа живи
Осасуна запази мечтите си за Европа живи