НОВИНИ

Облачността над Западна България ще се увеличи днес и утре

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:49, 29.04.2023
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще са между 15° и 20°, в София - около 16°. Над Западна България облачността ще се увеличава и на отделни места, главно в планините там, ще превали дъжд. Над Източна България ще се задържи слънчево. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от север-североизток.

През нощта по-значителна ще е облачността над западната половина от страната. Ще бъде почти тихо, в източните райони със слаб северозападен вятър. Минималните температури ще са между 3° и 8°, в София - около 5°.

Утре максималните температури ще се повишат още малко и ще са между 17° и 22°, в София - около 19°. Денят ще започне слънчево, но още преди обяд ще започне да се развива купеста, над Западна и Централна България - купесто-дъждовна облачност и на места ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб вятър от север-северозапад.

И в планините ще се развива купеста, над масивите в Западна и Централна България - купесто-дъждовна облачност. В следобедните часове на места ще има краткотрайни валежи от дъжд, над около 2200 метра - от сняг. Има условия и за гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север.

И на Балканите преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

У нас в понеделник ще има купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Във вторник ще бъде слънчево, а температурите слабо ще се повишат. В сряда и четвъртък ще се заоблачи и на много места ще има валежи и гръмотевични бури, в отделни райони - интензивни.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниил Медведев победи квалификант в първия си мач в Мадрид
Даниил Медведев победи квалификант в първия си мач в Мадрид
Шарл Льоклер спечели квалификацията за спринтовото състезание
Шарл Льоклер спечели квалификацията за спринтовото състезание