НОВИНИ

Обвиниха двама мъже, изтеглили кредити за 120 000 лв. чрез фалшиви документи

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
14:09, 26.09.2024 (обновена)
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
обвиниха двама мъже изтеглили кредити 120 000 фалшиви документи
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Двама мъже са привлечени като обвиняеми за измама на стойност 120 хиляди лева, извършена чрез манипулирани документи за самоличност, съобщиха от Софийска районна прокуратура. Говорителят ѝ Николай Николаев заяви пред медиите, че предстои внасяне на искане в съда за постоянния им арест. Засега те са задържани за 72 часа.

Наблюдаващият прокурор Теодора Тодорова заяви, че двамата са поискали да изтеглят кредит и са представили пред банков служител документи за самоличност с техни снимки, но данните на тях са били на други реални, платежоспособни граждани. Това е станало през юни и юли месец, като банката е подала сигнал до органите на реда, след което е започнала работата по случая. Проверява се как са изготвени фалшивите лични документи, дали двамата обвиняеми са имали съучастници, както и дали са вършили и в други банкови институции подобни измами.

Главен инспектор Йордан Пешев от "Икономическа полиция" към СДВР коментира, че сигналът за измамата е подаден преди около месец. След интензивна работа извършителите са установени и арестувани. Те не са познати на полицията и нямат криминални прояви. Главен инспектор Пешев добави, че няма да се наложи реалните граждани, чиито данни са използвани, да връщат отпуснатия кредит.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Академик Пловдив си осигури услугите на познат чужденец
Академик Пловдив си осигури услугите на познат чужденец
В очакване на новия сериал "Тревожност" тази неделя по БНТ
В очакване на новия сериал "Тревожност" тази неделя по БНТ