НОВИНИ

Обвиняемият за катастрофата с две жертви край Поморие остава в ареста

bnt avatar logo
от БНТ
18:08, 16.11.2023
Чете се за: 03:10 мин.
У нас
Слушай новината

28-годишният Ивелин Иванов, който предизвика тежката верижна катастрофа край Поморие, остава в ареста. Това реши Апелативният съд в Бургас.

Шофьорът е привлечен като обвиняем за инцидента на пътя Бургас - Поморие на 8 октомври, при който загинаха двама души, а други четирима са със средни телесни повреди. 6-годишно дете беше настанено в реанимация в тежко състояние.

Случаят е определен като особено тежък. Според Апелативният съд има опасност мъжът да се укрие и не уважи исканата от него по-лека мярка. 28-годишният шофьор има предходни нарушения по пътя, като част от тях са за управление на МПС с превишена скорост.

"Тези обстоятелства, наред с данните, изнесени от разпитаните свидетели относно поведението в конкретния случай, водят до извода, че наложените му административни наказания не са оказали своя превантивен ефект и поправителен ефект спрямо обвиняемия, като не са повлияли неговата очевидната импулсивност и желание за бързи скорости при управлението на МПС" - се казва в определението на Апелативен съд - Бургас.

В съда обвиняемият заяви, че няма намерение да се укрива, тъй като има временна регистрация в Поморие и постоянен адрес в Стралджа. Живеел с годеницата си от 4 години и планирали да сключат брак. Младият мъж беше защитаван от трима адвокати, които поискаха по-лека мярка "домашен арест" и подчертаха липсата на доказателства, че клиентът им може да се укрие.

"Има действително трайна практика на Европейския съд, че само по себе си, както и споделих пред състава на съда, е недопустимо такава мярка за неотклонение да се основава единствено и само на тежката наказуемост. Би следвало да бъдат взети под внимание и всички останали аргументи и писмени доказателства, които ние изложихме пред съда. Разбира се предстои едно дълго разследване", заяви адв. Росен Кожухаров

Адвокатите представиха редица документи пред съдебния състав: медицински за влошено здравословно състояние, адресна регистрация в Поморие, както и трудов договор на мъжа, който работи като зъботехник. Определението на Апелативен съд в Бургас е окончателно.

Автор, снимки и видео: Елеана Цанова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ранени и арестувани на протеста срещу БФС, полицията използва водно оръдие (ВИДЕО)
Ранени и арестувани на протеста срещу БФС, полицията използва водно оръдие (ВИДЕО)
Съдът в Хасково остави в ареста 22-годишен мъж, обвинен в опит за убийство
Съдът в Хасково остави в ареста 22-годишен мъж, обвинен в опит за убийство