НОВИНИ

Очакват се краткотрайни валежи от дъжд

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:15, 25.03.2023
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Над Западна България облачността ще продължи да се увеличава и ще започнат краткотрайни валежи от дъжд, които вечерта ще обхванат и Централната част на страната. Възможни са и гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югозападен вятър. Днес максималните температури ще са между 19° и 24°, в София - около 20°.

През нощта вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще прониква по-хладен въздух. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в София - около 6°. Ще завали и в Източна България, в отделни райони и с гръмотевици.

От запад ще започне бързо разкъсване и намаление на облачността и утре преди обяд все още на места само в Източна България ще превалява слаб дъжд, но и там валежите ще спрат. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 15° и 20°, в София - около 15°.

В планините преди обяд облачността ще е значителна и все още на места в масивите от източната половина от страната ще има валежи. Около и след обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Ще бъде обаче ветровито. Ще духа умерен, по билата и временно силен северозападен вятър.

На Балканите ще е предимно слънчево, с по-значителна облачност над източните райони, където слабо ще превали. Привечер от запад облачността ще се увеличава и в Западните Балкани ще започнат валежи от дъжд, а вятърът ще се усили. Ще нахлува по-студен въздух и до полунощ на отделни места дъждът ще премине в сняг.

През нощта срещу понеделник от запад ще започне увеличение на облачността. Новата седмица ще започне с валежи и силен вятър. В понеделник ще е все още топло, но вечерта и през нощта срещу вторник температурите бързо ще се понижат и ще започнат валежи от дъжд, на места с гръмотевици.

Във вторник ще бъде сравнително студено и ветровито, в отделни райони със слаби валежи, предимно от дъжд, но в планинските и североизточните райони е възможно дъждът да се примесва със сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво реално каза Китай на Путин
Какво реално каза Китай на Путин
Сабаленка за първи път стигна до третия кръг в Маями, Жабур, Гарсия и Сакари отпаднаха
Сабаленка за първи път стигна до третия кръг в Маями, Жабур, Гарсия и Сакари отпаднаха