Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Официално: Разхлабват мерките от 1 април. Вижте кои ограничения отпадат

от БНТ
17:12, 30.03.2021
6418
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Министърът на здравеопазването нареди от понеделник, 5 април, детските градини и яслите да възобновят работата си.

С пълния текст на заповедта може да се запознаете ТУК

След края на пролетната ваканция на учениците, от 12 април, се възобновява присъственото обучение на децата от 1-ви до 12-и клас, като графикът ще бъде оповестен в рамките на следващата седмица.

Също от 12 април се допускат груповите дейности и занимания в центровете за подкрепа за личностно развитие и центровете за специална образователна подкрепа.

От четвъртък, 1 април, се допускат посещенията в кина, театри, музеи, галерии, библиотеки и циркови представления при заетост на не повече от 30% от капацитета на помещенията. Същото условие важи и за занятията от танцовото, творческото и музикалното изкуство.

От 1 април се допускат и посещенията на фитнес центрове, спортни зали и клубове и плувни басейни и комплекси при използване на не повече от 30% от капацитета им и спазване на физическа дистанция от най-малко метър и половина.

От 1 април до 12 април на магазините с нетна търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки, се разрешава работа с клиенти само на откритите площи, прилежащи към търговския обект.

Посещенията в заведенията за хранене и развлечения се допускат само в откритите им площи (тераси, градини и др.), при ограничено работно време от 6.00 до 23.00 ч.

Изключение са дискотеките, бар-клубовете, пиано баровете, бар-вариете и нощните барове, които остават затворени до края на месец април.

Разхлабват мерките от 1 април. Учениците се връщат в клас, но по график

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Задържаха рекордно количество цигари, скрити в ролки кухненска хартия
Задържаха рекордно количество цигари, скрити в ролки кухненска хартия
Челси и Порто играят двата четвъртфинала от ШЛ в Севиля
Челси и Порто играят двата четвъртфинала от ШЛ в Севиля