НОВИНИ

Оглед на композициите на младите гимнастички се проведе в зала "Раковски"

оглед композициите младите гимнастички проведе зала раковски
Снимка: БФХГ, Анна Недкова
bnt avatar logo
от БНТ
20:45, 29.09.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

В залата по художествена гимнастика на спортна база "Раковски" се проведе оглед на композициите на национален отбор - девойки (индивидуално). Своите композиции показаха Елвира Краснобаева, Ивон Бошкилова, Жана Пенчева, Дара Стоянова, Габриела Янева, Дара Малинова, Цветейоана Пейчева и Виктория Христозова.

На огледа присъстваха президентът на федерацията Илиана Раева, членът на Техническия комитет на ФИГ Мария Гигова, директорът на националните отбори Деспа Кателиева, генералният секретар на БФХГ Росина Атанасова, международните ни съдийки Даниела Велчева и Християна Тодорова, председателят на Треньорската комисия при БФХГ Мария Кънчева, старши треньорът на национален отбор девойки (индивидуално) Райна Тошева, нейният помощник Габриела Грошева, треньорите Силвия Стойнева и Божидара Рачева, директорът на зала "Раковски" Татяна Стоянова, танцовите педагози на отбора Елица Павликенова и Светлин Димитров, балетните педагози д-р Елица Луканова и Георги Аспарухов.

На огледа беше и Катрин Тасева, която след Олимпиадата прекрати своята спортна кариера, но заяви, че много би искала да бъде треньор и със сигурност е казала на момичетата как тя е видяла тяхното представяне днес и им е дала ценни съвети, информира официалната страница на федерацията във Фейсбук.

Всички специалисти бяха категорични, че новата смяна е съставена от безкрайно талантливи гимнастички, но все още композициите на момичетата не са отработени достатъчно, което е и напълно нормално на този етап от подготовката на отбора.

Проведеният оглед беше с цел да се види дали новите съчетания отговарят по най-добрия и оптимален начин на новия правилник, който ще влезе в сила от догодина.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За над 3,5 милиона лева: Незаконни ремонти на два язовира в Елховско
За над 3,5 милиона лева: Незаконни ремонти на два язовира в Елховско
Задържано в Дубай: Копие на Панагюрското златно съкровище
Задържано в Дубай: Копие на Панагюрското златно съкровище