НОВИНИ

Окончателно: Пускат под домашен арест обвинения за смъртта на Милен Цветков

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
15:50, 16.09.2021 (обновена)
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Обвиненият за жестоката катастрофа, при която загина Милен Цветков, ще бъде пуснат под домашен арест. Това реши Апелативният съд в София. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Наш екип провери къде Кристиан Николов ще очаква края на съдебния процес срещу него. 23-годишният мъж в момента е в дома си в центъра на столицата. Днес той бешр посетен от един от адвокатите му, както и от пробационни служители, които са му поставили гривна за проследяване.

Подсъдимият има наложена забрана за напускане на страната. Според апелативните съдии проследяването с електронната гривна изключва дори хипотетична възможност за отклоняване на Кристиан Николов.

Прокуратурата протестира домашния арест на Кристиан Николов

Тричленен състав на съда с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Величка Цанова потвърди изцяло определението на Софийския градски съд, с което в началото на септември беше изменена мярката за неотклонение на Кристиан Николов.

Апелативните съдии възприемат изцяло изводите на първоинстанционния съд, че Николов може да бъде под домашен арест и проследяван чрез електронна гривна, което "изключва дори хипотетична възможност за отклоняване на подсъдимия".

Ключова експертиза: Кристиан Николов е карал с два пъти по-висока скорост от разрешената

Не е отпаднало обоснованото подозрение за съпричастност към престъплението, в което е обвинен, но в същото време опасността от извършване на друго престъпление е намаляла като интензитет и мярата „домашен арест“ може да обезпечи изцяло присъствието на Николов и приключването на съдебния процес, воден срещу него в първоинстанционния съд, съобщиха от Апелативния съд.

Експертиза установи концентрацията на амфетамини в кръвта на Кристиан Николов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България със значителен прогрес в ранглиста на ФИФА
България със значителен прогрес в ранглиста на ФИФА
Росина Атанасова защити нашите гимнастички пред руските медии
Росина Атанасова защити нашите гимнастички пред руските медии