НОВИНИ

Олимпийският огън пристигна в Токио

олимпийският огън пристигна токио
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:04, 09.07.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Други спортове
Слушай новината

Олимпийският огън пристигна в Токио две седмици преди началото на 32-те летни олимпийски игри, като атлети и фенове бяха разочаровани от решението на организаторите да забранят присъствието на публика от почти всички стадиони заради пандемията от COVID-19.

Феновете бяха държани далеч и от пристигането на огъня, като приветстващата церемония бе посетена само от представители на медиите и ръководни лица. Настроението преди Олимпиадата е съвсем различно в сравнение с предишните издания на Игрите.

Японската столица Токио ще бъде в извънредно положение от неделя до 22 август. Мерките, които в по-голяма степен ограничават продажбата на алкохол, откриващите часове на ресторанти и броя публика, идва след повишаване броя на заразени в столицата, като властите са опасени относно разпространението на Делта варианта.

Предвид решението, организаторите заявиха в четвъртък, че ще забранят присъствието на фенове от стадиони в Токио и три близки зони, където ще се проведат по-голямата част от състезанията.

Няколко събития ще се проведат в други части на страната, където ще има определен брой привърженици.

В Токио кметът Юрико Койке получи олимпийския огън във фенер на церемония на празен стадион.

Националното щафетно предаване трябваше да повдигне ентусиазма около Игрите, но повечето спирки не бяха до обществени пътища заради опасения, свързани с вируса.

Независимо от проблемите, Койке сподели, че предаването на огъня носи „надежда“, която ще бъде „пренесена на олимпийския стадион“.

Когато котелът бъде запален на 23 юли, само организатори ще бъдат на трибуните на Националния стадион, който е с капацитет 68 000 седящи места, в централно Токио.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Андрей Гълъбинов и Петко Христов с нов треньор в Специя
Андрей Гълъбинов и Петко Христов с нов треньор в Специя
Повдигнаха обвинение на младежа, който удря беззащитен мъж в Русе
Повдигнаха обвинение на младежа, който удря беззащитен мъж в Русе