НОВИНИ

Опасен път между Куманово и Каменар. Две общини спорят кой трябва да го ремонтира

bnt avatar logo
от БНТ
17:07, 04.05.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Регионални
Слушай новината

Третокласният път между селата Куманово и Каменар от години е в лошо състояние. Отсечката е осеяна с големи дупки, образували са се и коловози по настилката. Жители на Куманово казват, че пътят е опасен за шофьорите и настояват спешно да се ремонтира. Оказва се, че пътят е на територията на две общини, които не могат да се разберат за ремонтните дейности.

Проблемите с инфраструктурата в село Куманово са от десетилетия, твърдят местните. Особено наболял е проблемът с отсечката до съседното село Каменар, която е в окаяно състояние. Пътят е собственост на общините Варна и Аксаково.

"Кръстен „Ничия земя“. Г-н Портних казва, че не сме включени в бюджета за миналата година. Тази година пак ни няма. Община Аксаково твърдят, че пътят е в задоволително състояние", казва Мария Николова от Инициативен комитет за развитие на с. Куманово.

Според кадастралната карта, пътят между двете села е с обща дължина 4 километра и 200 метра. Малко над половината е на територията на община Варна, останалата част - на Аксаково.

"Община Аксаково се опитват да взаимодействат с Община Варна, Община Варна да изготви проект за ремонта на пътя, цялостен ремонт, а Община Аксаково да търси средствата. Не е в правомощията на Община Аксаково да изготви проект, какъвто и да било на път, който не е на тяхна територия", казва Атанаска Палашева, кметски наместник на с. Куманово.

От Община Варна заявиха, че отсечката на тяхна територия ще бъде предложена за включване в списъците за текущи ремонти на пътната и уличната мрежа тази година. И докато двете общини се разберат кой да изкърпи дупките на пътя, местните се надяват да не стане тежка катастрофа и да има жертви.

Хората се заканиха, че ще затворят главни пътища, ако не бъде направен скоро ремонт на отсечката между селата Куманово и Каменар.

Репортер: Петър Дойкински

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В средата на месеца ВСС решава за поста на Иван Гешев
В средата на месеца ВСС решава за поста на Иван Гешев
Какви са предизвикателствата пред Макрон? Специално интервю за БНТ с директора на Центъра за европейска политика
Какви са предизвикателствата пред Макрон? Специално интервю за БНТ с директора на Центъра за европейска политика